Ramona Braganza, slavna holivudska trenerica koja se brine za liniju i vitalnost zvijezda poput Jessice Albe, Ashlee Simpson i Halle Berry, daje vam savjete kako da ostanete u formi kroz hladne zimske dane i proljeće dočekate savršeno vitki

zena, piprema vocnog soka1. Uravnotežena prehrana

Jedite krto meso, povrće i integralne ugljikohidrate. Pripremajte svoju hranu unaprijed kako biste imali zdrav obrok, čak i ako ste u žurbi te pokušajte izbjegavati sendviče i jednoličnu prehranu. Također, potrudite se dva puta dnevno pojesti zdrav i uravnotežen međuobrok kako biste izbjegli osjećaj gladi tijekom dana.  

2. Hodanje

Tijekom hladnog zimskog dana nema ništa bolje od žustre šetnje po svježem zraku. Šetnja po prirodi ili nekom mirnijem dijelu grada, pa čak ako i ne traje više od 20-ak minuta, odlična je kura pomlađivanja.

3. Rad uz pauze za vježbanje

Ako radite kod kuće, savjetujemo vam da probate vježbati uz DVD. Možete izabrati različite discipline, kao što je yoga, kickboxing, jednostavan kardio-trening ili lagane vježbe snage. Ako čitav dan provodite u uredu, svakako prošećite svakih 40-ak minuta, istegnite se te razgibajte zglobove ruku i nogu. 

4. Redovito vježbanje

Idealno je vježbati 5 dana u tjednu, ali ako nemate vremena, izaberite intenzivniji program. Čim postignete željene rezultate, možete usporiti ritam. Također je vrlo važno da jedete uvijek u isto vrijeme.

5. Kombiniranje vježbi

Kombinirajte yogu, šetnje ili jogging na otvorenom kako biste prekinuli monotoniju i time pospješili rad muskulature.

zena, yoga

6. Dovoljne količine tekućine

To je najvažnija stvar, jer pijenje održava metabolizam u potpunoj aktivnosti. Pijte barem 1 litru vode dnevno za održavanje aktivnosti metabolizma, čime istodobno smanjujete i želju za jelom.

7. Priprema obroka

Jednostavne obroke poput gustih povrtnih juha, bistrih juha od peradi ili voćnih sokova i shakeova, doista možete napraviti sami i za to vam nije potrebno previše vremena. Pojedite ih kao međuobrok i organizam će vam biti zahvalan.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.