Kako nas je samo priroda lijepo darovala! Već znamo da naša koža nepogrešivo uoči prednosti i kvalitetu prirodnih pripravaka, a isto tako i naš dom može zablistati novim sjajem, mirisom i ugođajem

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

Za to vam vjerujte neće biti potrebno niti puno sastojaka, a o cjenovnoj isplativosti da ne govorim. Zapravo, radi se o tri bazična sastojka koja sigurno imate i u kuhinji, koji su jestivi, potpuno neškodljivi, a čiste nevjerojatno dobro. Ali, da se prije svega osvrnem na razlog zbog kojeg bi trebali čistiti dom prirodnim sredstvima.

Komercijalna sredstva za čišćenje su puna sintetičkih, nerazgradivih kemikalija i alergenih mirisa koji su štetni za okolinu i za zdravlje. Akumuliraju se u okolinu i postaju jedan od glavnih uzroka onečišćenja. Ta sredstva se nažalost koriste svakodnevno u velikim količinama, potpuno nekontrolirano. Osim toga, većina komercijalnih sredstava za čišćenje ističe jako antibakterijsko djelovanje, što sigurno i imaju, ali, da bi ojačali imunološki sustav mi moramo dolaziti u kontak sa virusima, bakterijama i gljivicama. Uništavanjem bakterija dovodimo u neravnotežu naš imunološki sustav što dovodi do povećanog broja alergija, kožnih i dišnih oboljenja i razvoja autoimunih bolesti.

Kada bolje razmislim, komercijalna sredstva za čišćenje su bila prva koja sam izbacila iz upotrebe nakon što mi je jedno od takvih sredstava doslovno spalilo dio trenirke na koji je kapnulo. U tom momentu sam se stvarno zapitala što je to!

Prirodna sredstva za čišćenje doma

Koristeći prirodna sredstva za čišćenje nećemo zagađivati okoliš i zdravlje, ona čiste jednako dobro (po mom iskustvu i daleko bolje), a dom će odisati jednom novom, finom svježinom.

Kako sam već napomenula, bit će vam dovoljna svega tri sastojka s kojima možete efikasno i očistiti većinu površina u svom domu. To su jabučni ocat, soda bikarbona i limunska kiselina.

Od ova tri sastojka napravite otopinu tako da u pola litre jabučnog octa dodate žlicu limunske kiseline, i žlicu sode bikarbone, pustite da se otopi. To stavite u bočicu sa sprejem i vaše sredstvo za čišćenje je gotovo. Ovim sredstvom možete prati kupaonicu, kuhinju i sve ostale površine gdje trebate skinuti kamenac ili naslage masnoće. Potrebno je samo pošpricati i pustiti da odstoji 10-tak min prije početka pranja spužvicom i eventualno nekim blagim abrazivnim sredstvom (zelena glina npr). Također, u to možete dodati i eterična ulja limuna, naranče, mandarine, eukaliptusa... ili bilo kojeg drugog, već prema želji.

Vjerujem da će vam upotrebom ovog sredstva dosadno čišćenje ipak postati ugodnija radnja. Meni definitvno je.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com
 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.