S dolaskom proljeća želite izgledati vitalno, svježe i vitko? Savršen saveznik bit će vam čaj od koprive! Naime, listovi i korijen koprive gotovo su neizostavni sastojak čajeva i biljnih kapi za čišćenje krvi, poticanja boljeg rada jetre, snižavanje masnoća u krvi i za pojačavanje cirkulacije. Uz koprivu, jetra će bolje lučiti žuč u žučni mjehur, a time i olakšavati probavu masne hrane te pomoći u topljenju žučnog pijeska ili kamena

čaj od koprive

Čaj od koprive daje velik doprinos detoksikaciji organizma, a od davnina je korišten za liječenje upala mokraćnih putova i niza bubrežnih bolesti. Vjeruje se kako povoljno utječe na metabolizam i ojačava imunitet. Velike količine kalija u koprivi čine je prirodnim diuretikom, a željezo u koprivi pomaže pri stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Čaj od koprive djeluje na pročišćavanje krvi, potiče obnovu stanica, pomaže problematičnoj koži, potiče sagorijevanje masnoća te općenito dobro djeluje na organizam.

Kopriva je jedna od ljekovitih biljaka koju treba upotrebljavati što je češće moguće, a čaj od koprive olakšava i omogućuje konzumaciju te visokovrijedne biljke u svakom godišnjem dobu. U listovima koprive nalaze se neki od najvažnijih vitamina kao što su K, B2, C, organske kiseline te minerali (željezo, mangan, magnezij, natrij, kalij, kalcij, fosfor).

Posebno su značajne tvari koje reguliraju sadržaj šećera u krvi. Kopriva čuva funkcije jetre, a poznata je njena primjena kod žučnih kamenaca i žutice. Kao diuretik eliminira iz organizma mokraćnu kiselinu. Čaj od koprive olakšava liječenje insuficijencije jetre, anemije, rahitisa, dermatoze, problematičnih menstruacija, reumatizma, upale bubrega, čira na želucu.

Ovaj čistač organizma prva je preporuka za detoksikacijske kure. Izvrsna je podrška anticelulitnim tretmanima kod kojih je, uz masaže i vježbe, važno djelovati i „iznutra“ ne samo uravnoteženom prehranom nego i ovim blagotvornim napitkom.

bionektar, čaj od koprive

Bionektar čajeve koje preporučuje Femina.hr, možete kupiti u trgovinama zdrave hrane Bio&Bio, trgovinama Garden te u trgovini Natura Eko Etno u Green Gold centru (u Zagrebu). Također, možete ih naručiti preko Facebooka ili Bionektar web stranice.

Pratite: Bionektar na Facebooku
Bionektar web

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.