Pa dobro zašto je taj celulit tako tvrdoglav? Kako ga se konačno riješiti i zablistati pod suncem?

celulit guzaPrije nego raspravimo o pravom uzroku celulita, osvrnut ćemo se na sadašnje koncepte i pogled na neke od ponuđenih tretmana. Konvencionalna razmišljanja sugeriraju da je celulit bolest masnog tkiva, te da nastaje zbog nedostatka vježbe i loše prehrane. Mnogi zastupaju stajalište da su vježba i dijeta jedino djelotvorno liječenje. Nažalost, bilo koja žena, koja je pokušala tom metodom riješiti problem celulita, uvjerila se da to ipak nije moguće.

I cirkulacijski i limfni sustav neophodni su za naše zdravlje, ali oni igraju samo jednu od uloga u problemu celulita. Smatra se kako su toksini krivi za mnoge bolesti (od raznih disfunkcija, pa do tumora), stoga nije ni čudo da se smatra kako su upravo toksini uzrok nastanka celulita. S druge strane, za ni jedan toksin nije dokazano da u fiziologiji stanice vrši oštećenja koja dovode do pojave celulita.

Činjenica je da gotovo niti jedan od dosadašnjih tretmana ne daje trajne rezultate u eliminaciji celulita, već samo poboljšava stanje i izgled kože. Postavlja se pitanje - zašto?

Nježna kolagenska vlakna

Jedan od glavnih uzroka nastanka celulita je oštećenje kolagenskih vlakana. Važno je napomenuti da se menstrualni ciklus pojavljuje svaki mjesec i da je razina enzima okidač za pojavu celulita. Tijelo ima samo jedan mjesec da bi se pripremilo na ponovni napad i još jedan val pustoši.
Ovaj proces će se nastaviti sve do menopauze, ali drugi krivac priprema se zauzeti mjesto menstrualnog ciklusa. To je masno tkivo koji sadrži estrogen i proces oštećenja kolagena se nastavlja na taj način.

Najučinkovitiji napadi na celulit

 • Važno je poduprijeti tkivo, a to možete pomoću najlonki za vene. Na taj način smanjit ćete nastanak kapilara i proširenih vena. Kada sjedite ili stojite, 40% krvi nalazi se u nogama i stražnjici. Uz pomoć čarapa pogurat ćete cirkulaciju prema gore. Bit ćete manje umorni na kraju dana .
 • Pazite na prehranu. Izbacite bijeli šećer, industrijske bombone, kekse i kolače. Koristite proteine u bilo kojem obliku, omega-3 masne kiseline, voće i povrće.
 • Planirajte šetnju svaki dan, napravite raspored koji možete slijediti i budite realni i pošteni prema samima sebi.
 • Kreme koje trebate koristiti nanesite jedan sat prije odlaska u krevet. Ujutro, ako iako možete, primijenite ih, a zatim hodajte cca. 10-20 minuta. Nove anticelulitne kreme na tržištu sadrže revolucionarne sastojke koji pokazuju veliku učinkovistost u borbi protiv celulita.
 • Limfna drenaža - tim postupkom nastoji se ukloniti višak tekućine iz tkiva koje okružuje masne naslage.Vrlo je učinkovita metoda kojom poboljšavamo mikrocirkulaciju, stimuliramo metabolizam i limfni sustav te ubrzavamo izlučivanje otpadnih tvari. Limfna drenaža provodi se ručno ili aparativno (LPG aparat).

Revolucionarni novi sastojci u anticelulitnim kremama

 • Genistein - izoflavon iz soje
 • Proanthocyanidini - skupina visoko učinkovitih biljnih antioksidanta - njihov su izvor borova kora, grožđe i ulje sjemena običnog borka
 • Centella asiatica - stimilator kolagena - u koži pospješuje stvaranje novih kolagenskih vlakana a istodobno se onemogućava da enzimi koji se stvaraju u tijelu ponovno razgrade nova vlakna.
 • Coleus forskolii - ekstrakt guarane koji stimulira lipolizu
 • Theophylline se nalazi u zelenoj kavi
 • Carnitine koji „spaljuje" višak masnih kiselina

pevonia gelDiana preporučuje: Pevonia Botanica Smooth & Tone Body - Svelt Cream

Trofazna , mikronizirana krema sadržava posljednje istražene supstance koje daju najbolje rezultate u tretiranju poroblematike "narančine kore". Green Coffee (zelena kava) poslijednja otkrivena I znanstveno istražena supstanca koja dokazano uklanja celulit. Bogata klorogenskom kiselinom , kofeinskom kiselinom, fenolnom kiselinom, prirodnim putem stimulira lipolizu, sprječava oxidaciju lipida , povećavajući izlučivanje mokraće. Bogata polisaharidima dubinski vlaži kožu I normalizira biološku aktivnost kože. Idealna krema sa maksimalno vidljivim rezultatima .Preporučljiva svim tipovima kože sa problemom celulita.

Beauty Institut Alla Via
Selska 3/2
tel: 01/3768-786
mob: 099/7676-820
www.studio-institut.com

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.