Tamarin savjet tjedna: hranite se pozitivnim mislima. Okružite se samo pozitivnim ljudima i čvrsto vjerujete u to da vam se vraća onoliko koliko ste dali. Uvijek nastojte pomagati drugima i biti zahvalni

nume

Većina osoba koja kreće u borbu s viškom kilograma suočava se s problemom manjka motivacije i podrške okoline. Uslijed toga, već na samim počecima odustaju od nauma da postignu idealnu liniju i onu kilažu s kojom će se osjećati ugodno u svojoj koži. Česti razlozi odustajanja su upravo ti što nemaju motivacije, a okolina im govori kako nema potrebe da smršave jer su baš «taman».

Pitajmo se - uzima li okolina u obzir kako se suprotna strana osjeća i koliko im je potpora na takvom putu potrebna? Znaju li razloge zbog kojeg osoba želi krenuti u avanturu skidanja kilograma? Koliko je teško ostati ustrajan u današnjem užurbanom stilu života i što je sve potrebno za odvažiti se na ovako veliki korak?

Naše Anna i Ira su zavirile u dubinu sebe uz pomoć Tamare Šišić Kramer i otkrile nam svoje priče koje baš vas mogu potaknuti na potpunu transformaciju do nove sebe.

nume

Anna Dumičić (39)

Posljednjih 20 godina, vodim bitku s kilogramima. Kilaža mi varira gore – dolje 15 kilograma, a kreće se od 75 do 90 kilograma. Zadnjih nekoliko mjeseci sam stala na kilaži od 87 kilograma. Iskreno, nisam bila svjesna da sam se toliko udebljala, u zadnjih godinu dana čak 10 kilograma! Kako se nisam vagala, mislila sam da sam dobila svega 2 do 3 kilograma, što je ujedno bila moja pogrešna percepcija pri pogledu u ogledalo. Prije samo godinu dana sam imala 75 kilograma, ali tada sam bila posvećena vježbanju i ispravnoj prehrani. Kako sam došla do današnje kilaže? Ulijenila sam se i puno se manje kretala. Iz ureda, u kojem najviše sjedim, prebacila sam se na kauč, s dečkom gledala filmove i pri tome nešto lagano grickala. Tome možemo pridodati i moju ljubav prema hrani, pogotovo prema pizzi i čokoladi koje obožavam. Hranom sam «liječila» naporan dan na poslu i stres nakon njega, ali i najstresniji događaj u životu – gubitak oca za kojeg sam bila jako vezana. Kako volim jesti, tako sam i sve sretne trenutke provodila uz večere, izlaske s dečkom uz koju čašu vina. Nisam jedna od onih koje u krizi ne mogu jesti i kojima se stisne želudac od nervoze.

Ovog puta je sve drugačije. Jako sam motivirana da smršavim, u tome mi pomaže podrška mojih bližnjih i mog dečka koji je 100% uz mene. Shvatio je koliko mi je to važno, a kako nam je velika želja uskoro imati bebu, prvi je korak dovesti težinu u normalu. Naravno, tu je i naša super pozitivna Tamara uz koju slijedim zacrtano, uz osigurane obroke za 3 mjeseca što mi smanjuje planiranje. Uz puno strpljenja, na tom putu mijenjam loše obrasce hranjenja i neaktivnosti iz prošlosti. Posebno me dotaklo što mi je Tamara prilikom našeg razgovora napisala: trebala bi se na isti način posvećivati sebi kao poslu – organizirano, pedantno i dosljedno. To pokušavam naučiti zadnjih godinu dana, kako se lakše nositi sa stresnim situacijama i sebe staviti na prvo mjesto što nikada nisam znala.

Nakon prvih tjedan dana nuMe programa totalne transformacije, izgubila sam 4 kilograma i 8 centimetara u opsegu struka, bokova i bedara što me još više motivira na ustrajnost!

nume

Ira Dobrić (30)

Moja borba s kilogramima je započela prije nepunih 11 godina kad sam rodila prvo dijete. U trudnoći, koja je bila pravo blagostanje, sam dobila skoro 30 kilograma od kojih sam skinula svega 15 preko dijeta. Slušala sam starije žene koje su mi govorile kako moram jesti za dvoje tako da sam sa 79 kilograma prije trudnoće na porod išla sa 105 kilograma. U drugoj trudnoći sam dobila dodatnih 7 kilograma, a kad su se kilogrami počeli topiti ostala sam trudna i treći put što je rezultiralo s ukupno 20 kilograma viška. Nisam išla za time, ali stvari su mi postale sve jasnije kad bih ušla u dućan i nisam mogla naći moju konfenkcijsku veličinu 46, jer je najveća bila 44. Bezbroj puta sam krenula napraviti promjenu na sebi, ali sam jako “teška” po pitanju prehrane, skoro svo povrće ne volim i tu bi odmah došlo do problema. Posljedica toga je i da sam i svoje kod kuće tako naučila, da jedu samo ono što meni odgovara, a ne što bi i oni htjeli.

Prijelomni trenutak, koji me osvjestio, je bio kad mi je najstariji sin došao kući plačući kako ga zezaju da je debeo. Uvidjela sam tad da je naš način prehrane uzeo danak. Postala sam svjesna svojih pogrešaka i okrenula prehranu u potpunosti. Ne želim da se hranimo nezdravo samo zato što meni nešto ne odgovara, a još manje da mi dijete u školi doživljava izrugivanje zbog mojih grešaka.

Kroz razgovore s Tamarom sam uvidjela koji su bili naši najveći problemi: neredoviti obroci, masna brza prehrana i nedovoljno kretanje bez kojeg nismo mogli ništa ni sagorijeti. Iako je prošlo tek tjedan dana, napravila sam puno promjena – počela sam kuhati povrće, ribu i meso umjesto da ih pržim i više se svi zajedno krećemo.

Sad imam cilj ne skretati s puta kojim sam krenula – ne želim više brzu i masnu hranu, želim zdrav život sebi i svojoj obitelji. Želim se zaposliti, postati samostalna i neovsina, a mislim da će mi samo nebo biti granica kada smršavim! Obožavam kupovati odjeću, pogotovo haljine, te će mi i tu biti puno lakše šopingirati jer ću moći ući u dućan i kupiti ono što mi se sviđa, a ne isključivo online.

U prvih tjedan dana sam izgubila 5 kilograma i 10 centimetara u opsegu struka, bokova i bedara! Veselim se daljnjim promjenama i svojem novom životu!

nume

Pratite naše djevojke i dalje svakoga tjedna te budite sjajna podrška kao i do sada!

Za vrijeme trajanja nuMe Total Makeovera svim čitateljica Femina.hr nudimo 15% popusta na sve pojedinačne nuMe proizvode kao i DODATNIH 15% popusta na sve nuMe Slim Pakete s promo kodom FEMINA15 na http://www.nu-me.eu

nuMe Slim prehranu možete pronaći na webshopu www.nu-me.eu i u dm prodavaonicama. Za sva pitanja i savjetovanje pišite na customercare@nu-Me.eu ili call centar +386 30 709 409.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.