U novom nastavku dosjea „Zdravo mršavljenje", dr. Ksenija Krajina Pokupec donosi vam originalne recepture za pripremu čajeva za mršavljenje te čajnih kupki koje pospješuju znojenje, detoksikaciju, mršavljenje i smanjenje celulita. Toplije dane dočekajte vitki i glatki

Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec
Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec

Moć ljekovitog bilja

Ljekovito bilje koje pospješuje mršavljenje kombinira se tako da pojačava rad jetre i gušterače te metabolizam, pa se tako s vremenom normaliziraju vrijednosti šećera i masnoće u krvi, a normalizira se i krvni tlak.

Dnevno treba popiti 1 - 1,5 litru čaja s odgovarajućim biljnim kapima što će pozitivno djelovati na pročišćavanje cijelog organizma i smanjivanje osjećaja gladi. Čaj ne sladiti (osim umjetnog sladila) - ja sam za čisti, prirodni okus nezaslađenog čaja. 

Neke od biljaka koje koristim u čajevima za mršavljenje su: kamilica, bazga, komorač, anis, krkovina, preslica, zlatnica, šipaki i maslačak. Čajna mješavina može se još nekim biljkama i dodatno pojačati, ovisno o pacijentu i njegovim nalazima. Uz čaj se piju i biljne kapi u dozi od 60 - 120 kapi dnevno. Kapi nakapati u čaj ili pola čaše vode.

Idealna prehrana pri režimu mršavljenja

Svakako bez masnoća životinjskog porijekla i šećera, uz određenu ograničenu količinu tjestenine i kruha. Uostalom, prehranu za 42 dana dijete dobit ćete uz terapiju (vaš čaj i tinkturu - biljne kapi).

caj za mrsavljenje

Specijalna čajna kupelj za cirkulaciju, znojenje i detoks

Kupajte se 2 puta tjedno po najmanje pola sata u kupelji pripremljenoj od ružmarina, zobene slame, matičnjaka, preslice, čestoslavice i sl. Nakon kupke, a i inače svaki dan, u tijelo utrljajte kremu ili gel protiv celulita ili bolje rečeno ljepšu i zdraviju kožu te tanje masno potkožno tkivo. 

Dodatna pomoć je masaža, limfna drenaža, plivanje i vježbanje od najmanje 3 puta tjedno po pola sata. Krema ili gel griju kožu i potkožno tkivo, potiču cirkulaciju, a time i detoksikaciju, hrane kožu te je čine i ljepšom i zdravijom.

kupka za mrsavljenjeOvom dijetom trebali biste promijeniti neke svoje prehrambene navike i shvatiti da unosite u organizam više kalorija nego što ih trošite. Tjedno možete izgubiti i 2 - 4 kilograma ukoliko to želite, no rekla sam već da je stajalište medicine da je gubitak do 1 kilograma težine tjedno najzdravije i dugoročno najisplativije, jer smanjuje pojavu tzv. jo-jo efekta. 

Nemojte čekati, počnite sa svojom zdravom dijetom što prije. Želim vam uspješno mršavljenje i zdravlje prije svega!

Pročitajte i prvi dio dosjea - Zlatna pravila zdravog mršavljenja

Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec
Botana, specijalizirana trgovina čajeva i biljnih proizvoda
Fitoterapija - savjetovalište - dijetalna prehrana
Konjička 3, Zagreb
Tel: 01/3839-096
Mob: 098/9288-728

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.