Tamarin savjet tjedna: Vjeruj tijeku odvijanja transformacije. Budi strpljiv sa samim sobom i nastavi raditi na sebi. Najbolje što može napraviti šu procesu transformacije je vjerovati u sebe i svoj cilj

nume mrsavljenje

I evo nas u drugom mjesecu transformacije! Naše Anna i Ira su sada potpuno uhodane u program i svakim danom su sve bliže najboljoj verziji sebe. No, nakon mjesec dana su se pojavila i određene zamke u obliku zone komfora. Svi volimo to svoje sigurno mjesto iz kojeg nam se najteže otrgnuti. Pojavljuje se onaj osjećaj nemira koji ti govori kako je bolje ostati na poznatome nego se trgnuti i zagrabiti još jedan korak ka cilju. Svatko na putu promjene naiđe na takve trenutke kod kojih u većini slučajeva zona komfora pobijedi.

Jedan od ciljeva nuMe transformacije je i taj da se s takvim situacijama suočimo – oči u oči. Kako ih prihvaćamo tako se i suočavamo s njima. Detektirajući što nas točno zadržava u zoni komfora rješavamo situaciju iz temelja pronalazeći dubinske razloga.

Tamara kaže: Situacije su različite, ali uvijek povezane sa strahom. Naime, strah nas štiti od različitih situacija te sprječava naš napredak na putu ka promjeni. Dajem danas primjer jedne situacije te prijedlog rješavanja iste.

Primjer: Moram biti savršena! Time ste izgradili ogradu savršenosti i trebat ćete visoko skočiti da je preskočite – na drugu stranu nesavršenosti, punu opuštenosti, iskrenosti, istine. Nositi masku nedodirljivosti, pokazujući da nas ništa ne pogođa, znači odreći se spontanosti i jednostavnosti. Teško je provesti tako cijeli život. Prijeli ili kasnije vas slomi. Maska vam je pretijesna i ne daje vam disati. Pokazati da vas nešto boli, da ste bijesni, pogođeni, da i vi plačete…to je ljudski. Jako je zabrinjavajuće što ćete teret, koji vam je netko drugi dao, prenijeti na svoje potomke. Pokušajte korak po korak odreći se savršenosti: možda je najbolje početi tako da si svaki dan priznate jednu svoju pogrešku, nemogućnost rješavanja neke situacije, manjak znanja i neke sposobnosti. Naučite reći da nešto ne znate i da ne možete. Kod toga će vam pomoći vježbe disanja. Kod udaha, zamislite da u sebe udišete zlato, a kod izdisaja da izdišete mračno, teško i hladno željezo.

Važno je da se kod postavljanja cilja fokusiramo na dulji period u smislu “fit for life”, a na ne kratak rok mršavljenja. Postavljajući kratkoročan cilj, uspjeh je već na početku blokiran. Važno je naći i režim prehrane koji odgovara našem načinu života i tjelesnoj aktivnosti tijekom dana (sjedilački posao, aktivno stojeći način rada u noćnoj smjeni, itd.), te koji nam pruža odgovarajuću energiju i potrebne makro- i mikrohranjive tvari da ne bi došlo do njihovog manjka. Istovremeno, u pravilu, što više manjih obroka dnevno imamo, to je naš metabolizam brži. Zato je i nuMe Slim režim prehrane toliko učinkovit jer ovakav tip prehrane u prvom redu omogućava promjenu prehrambenih navika, posljedično smanjuje obujam želuca jer se osoba navikne jesti male količine više puta dnevno, a rezultati su vrlo brzo vidljivi uz potencijalni gubitak od čak 1,5 – 3 kilograma tjedno.

Naše Anna i Ira su se ovog tjedna našle oči u oči s komfort zonom i uz Tamarinu pomoć su na dobrom putu rješavanja tog izazova.

Anna Dumičić: Zona komfora i rutina

nume mrsavljenje

Otkako sam na nuMe programu transformacije, svaki tjedan mi sve brže i brže prolazi. Kako postajem sve energičnija zahvaljujući nuMe programu, tako sam sve prisutnija u trenutku i dani mi prolaze nevjerojatno brzo. Ovog sam tjedna otvorila i sezonu kupanja, stalno sam u pokretu i osjećam da mi nema kraja! :)

Svako jutro započinjem najfinijim nuMe slim shakeom s okusom cappucina (u posebnim prilikama je tu i nuMe slim bar s okusom čokolade i kolagenom) , s kolegicama marendam nuMe slim shake od vanilije ili čokolade. Za ručak je tu nuMe slim juha, koje nadopunim sa zdjelom salate. Ako se baš zaželim druge hrane, piletina i tuna na salatu su moj odabir, no onda preskočim jedan nuMe obrok.

Jedini izazov na kojeg nailazim tijekom svih ovih tjedana je – vježbanje. Polako se uhodavam u program i teže mi je nego što sam mislila da će biti. To prokletstvo zone komfora mi stalno govori koliko sam uspješno napredovala i s minimalno vježbe i zašto da se mučim? Tamara mi je stoga osmislila poseban plan vježbanja koji obuhvaća brzi hod na traki, te tri serije po 20 čučnjeva i vježbe za ruke, s time da povećavam tempo postepeno. Obećala sam i sebi i Tamari da ću slijediti zadano, jer ja to zaslužujem!

U drugi mjesec ulazim s 81 kg, što je izgubljenih 6,6 kg i izgubljenih 30 centimetara u opsegu. Idemo dalje hrabro i ustrajno!

Ira Dobrić: Zona komfora kao izazov

nume mrsavljenje 

U drugi mjesec ulazim pomiješanih osjećaja jer je najmlađoj kćeri završio vrtić, a starijima uskoro završava škola. Posvećana sam u potpunostima njima, no i dalje ostajem vjerna svom ritual vježbana od 40 minuta iako odlazim na plažu te mi vježbanje nešto teže pada nakon sunca.

Tek mi je sada hrana počela u neku ruku nedostajati, tako da riješavam takve situacije krudim povrćem. Odupirem se svim snagama, ali mi je katkad teško gledat ih kako jedu sladolede jer mi je sladoled najdraži slatki zalogaj. Inače, odnos prema hrani mi se nevjerojatno promijeno! Više mi prija zdjela zelene salate s različitim povrćem od fast fooda i pržene hrane za kojom uopće nemam želje.
Dječica su mi najveća potpora na cijelom putu, kao i suprug koji je uvidio koliko mi njegova potpora znači. Sve mi je lakše uz njih. A moram vam priznati da je i intimni odnos mene i muža puno bolji jer sam samopouzdanija, zadovoljnija i osjećam se više seksi . Više o tome možemo sljedeći put. ;-)

Kako sam posvećena vježbanju, više ne osjećam bol u mišićima što je znak da su mi vježbe koje sada radim preslabe. To je taj moj izazov zona komfora s kojom se borim i uz Tamarinu pomoć sam na putu detekcije glavnog razloga tome. Tamara nas je iskreno pitala od 0 do 100 posto koliko nam se čini da ulažemo truda u našu transformaciju. Rekla sam joj istinu da ja samo 40 posto. Znam da ne dajem sve od sebe, ali me “tješi” što imam super rezultate i ako ne dajem 100 posto. No, s druge strane razmišljam kakvi bi te tek kakvi bili rezultati kad bih davala 100 posto od sebe. Zasada sam se s Tamarom dogovorila da ću pojačat vježbe odnosno podići ih na težu razinu. Kao kombinaciju je predložila bicikl te plivanje i vježbe iz standardnog online NBG programa.

Glavni fokus mi je kod vježbanja trbuh koji je “zagoren” od silnih godina nakupljanja masnoća. Pao je i prvi shopping odjeće jer sam kroz mjesec dana spala za konfekcijski broj! U 5 tjedana izgubila sam čak 8,6 kg te 40 cm ukupno u opsegu. Nevjerojatan osjećaj!

Tamara nam i ovog tjedna otkriva jednu svoju tajnu – ovog puta vježbe za savršene ruke i trbuh! <3 Do ljeta nam preostaje svega dva tjedna. ;)

Za vrijeme trajanja nuMe Total Makeovera svim čitateljica Femina.hr nudimo 15% popusta na sve pojedinačne nuMe proizvode kao i DODATNIH 15% popusta na sve nuMe Slim Pakete s promo kodom FEMINA15 na http://www.nu-me.eu

nuMe Slim prehranu možete pronaći na webshopu http://www.nu-me.eu i u dm prodavaonicama. Za sva pitanja i savjetovanje pišite na customercare@nu-Me.eu ili call centar +386 30 709 409.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.