Grupa Gregorian ponovno stiže u Hrvatsku te će u sklopu božićne turneje nastupiti 19. prosinca u zagrebačkom kazalištu Kerempuh te 23. prosinca u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji. Ovoga puta dečki iz Gregoriana ponovno pjevaju uz ženski vokal - Ameliju Brightman

gregorian i amelia brightman

-  Ovo će biti intimniji koncert, uz manje vatre i lasera. Više ćemo se usredotočiti na glazbu i osjećaj koji nam donose božićni blagdani - otkriva britanska pjevačica Amelia Brightman koja će uz osam standardnih muških vokala Gregoriana zapjevati u intimnom kazališnom ugođaju Kerempuha. Raspjevani će gosti tako upotpuniti blagdansko ozračje svojim prigodnim repertoarom na kojemu će se među ostalim naći i pjesme: Silent Night, Child in a Manger, Ave Maria, The Rose, In The Morning, Heaven, Moment of Peace, Noel Nouvolet, Hymn...

Inspirirani gregorijanskim napjevima, članovi grupe Gregorian proslavili su se obradama suvremenih pop i rock pjesama koje izvode uz prigodan 'outfit' - odjeveni u redovničke halje. Mnogi zbog toga misle kako su oni u privatnom životu - redovnici koji poslije nastupa hitaju na svoje večernje mise. - Mi smo sasvim obični ljudi i pop glazbenici - komentiraju Gregoriani.

Jedina ženska članica benda, Amelia Brightman, mlađa je sestra puno poznatije sopranistice Sarah Brightman. No, ljubomore među njima, kaže, nema. - Uvijek rado prihvaćam sestrine savjete. Nismo si konkurencija, već se kao obitelj uvijek držimo zajedno i pomažemo - kaže Amelia kojoj su u životu na prvome mjestu - sport i glazba. Dok njezini kolege iz benda obožavaju biciklirati zbog čega na turneju uvijek sa sobom ponesu i svoje bicikle, Amelia je luda za trčanjem. Iako poput svake žene voli biti dotjerana, pjevačica priznaje kako su joj tenisice ipak draže od najljepših štikli.

amelia brightman i gregorian

-  Već smo nekoliko puta nastupili u Hrvatskoj i uvijek se rado vraćamo. Imate prekrasnu zemlju, divne krajolike, netaknutu prirodu. Očarani smo vašom zemljom! Raduje nas što ćemo nastupiti pred hrvatskom publikom baš uoči Božića - poručila je Amelia Brightman koja zajedno s ostalim Gregorianima svima želi sretan Božić i vesele blagdane.

Ulaznice za koncert u Zagrebu (330 kuna) možete nabaviti na blagajnama kazališta Kerempuh ili u sustavu Eventima. Za koncert u Opatiji potrebno je izdvojiti 250 kuna, a ulaznice možete kupiti preko kartomata u Rijeci.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.