Dugoočekivani "Inferno" je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, napet triler koji će vas zarobiti već svojim prvim stranicama. Brown i u ovom romanu ostaje vjeran intrigantnim i kontroverznim temama: Da Vincijev kod pokušao je osvijetliti prošlost drugačiju od one koju smo mislili da poznajemo, a Inferno nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti

dan brown, inferno

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju jednu od najočekivanijih knjiga godine - novi roman Dana Browna - "Inferno", su:

MARINA MIšKOVIć, ZAGREB

SANDRA NASIć, ZAGREB

"Traži, i naći ćeš." - te riječi odjekivale su u glavi uvaženog harvardskog profesora Roberta Langdona kad se probudio u bolničkom krevetu ne znajući gdje je ni kako je onamo dospio. Uz to, nije mogao objasniti podrijetlo zlokobnog predmeta pronađenog u džepu njegova sakoa.

Za život opasne prijetnje natjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratoloman bijeg Firencom, gradom muzejem na čijim su ulicama odrasli Dante, Botticelli i Michelangelo i u čijim je ateljeima buknula talijanska renesansa. Samo Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih misterija što leže ispod raskošnih povijesnih pročelja može ih spasiti od nepoznatih progonitelja.

Langdon uskoro uspijeva odgonetnuti da je uvučen u strahotan plan nezamislivih posljedica čiji je glavni akter nadahnut Danteovim "Paklom", remek-djelom svjetske književnosti što nudi mračnu viziju pakla koja odjekuje još danas. Stihovi "Pakla" postaju Langdonov vodič i on pokušava dešifrirati niz kodova i simbola zakopanih u nekim od najslavnijih umjetničkih djela – slikama, kipovima, građevinama – Firence, Venecije i Istanbula ne bi li otkrio detalje paklenog plana... prije nego što se svijet nepovratno promijeni.

Preveo: Petar Vujačić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.