"Mala gljivarska kuharica" novi je naslov u gurmansko-kulinarskoj biblioteci Špajzbuk Naklade Ljevak, idealna za sve vas koji obožavate jela od gljiva - tog predivnog sastojka koji nije zaslužio da u jelima bude tek običan statist

mala gljivarska kuharica

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju „Malu gljivarsku kuharicu" - zbirku priča i recepata u kojima su glavni likovi - gljive, su:

VISNJA TROSKOT, SPLIT

SUZANA LAZAR, IVANEC

Dosta je bilo kuharskih knjiga u kojima su gljive uvijek statisti, doduše omiljeni ili čak otmjeni, ali uvijek u drugom planu. Mala gljivarska kuharica ispravlja ovu nepravdu na zadovoljstvo svih pasioniranih gljivara, njihovih simpatizera i potpunih amatera u svijetu gljiva. No kako Špajzbuk uvijek balansira na tankoj granici između priče i recepata, ovo gljivoštivo upućuje kako se ponašati u prirodi, kako i koje gljive treba brati i napokon što s njima raditi u kuhinji. Malom gljivarskom kuharicom Željko Šatović G.u.l.a. ispravlja zablude i šarmantno uvodi u čaroban svijet gljiva, i ovaj put uz duhovite ilustracije Danila Dučaka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.