Ljekovitosti glina su poznate od davnina. Gline se sastoje od malenih kristala koji na sebe vežu masnoću i toksine iz kože. Istovremeno gline otpuštaju oligoelemente - metale poput cinka, željeza, mangana, minerale - magnezij, kalij, i natrij i na taj način poboljšavaju metabolizam stanica kože

glinena maska

Na tržištu postoji više vrsta glina: zelena glina – koristi se kod masne i nečiste kože i u oblozima kod bolnih zglobova i mišića; bijela glina (kaolin)- koristi se u maskama za osjetljivu kožu; ružičasta glina – pogodna za suhu kožu; crvena glina – koristi se za masnu kožu; corylus zbog prisustva silicija koji obnavlja stanice i tonizira kožu ima anti-age efekt; cedrus i cocoa potiču metabolizam kože zbog velike prisutnosti željeza; cydonia – tonizira kožu zbog prisustva kalcija; tilia i quecus – zbog prisustva magnezija smanjuju napetost potkožnog tkiva i masnoću; vulcanus – bogata je sumporom pa se koristi kod masne kože; i ljubičasta glina – izvrsna za obnovu kože zbog prisustva mangana.

Maske za lice se sastoje od zelene, bijele ili neke druge gline, biljnog ulja, biljnog glicerola, hidrolata i eteričnih ulja. Maska mora biti gusta poput paste i mora se dobro izmiješati kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili. Ukoliko se maska stajanjem u frižideru posuši, dodajte hidrolata do željene konzistencije.

Maske se nanose jednom do dva puta tjedno prije tuširanja u tankom sloju. Drže se 20-ak minuta i skidaju se blagim trljanjem komadićem vate ili ispiranjem (tuširanjem) lica kako bi se skinule sve sitne čestice gline sa kože. Nakon skidanja maske preporuča se nekoliko sati ništa ne stavljati na kožu kako bi koža «prodisala». U maske za problematičnu i aknama sklonu kožu može se dodati pola žličice cinkovog oksida ili praha neema jer djeluju protuupalno. Redovitim korištenjem maske za lice vaša koža će oživjeti novim sjajem.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima  www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.