Svakodnevica ispunjena obvezama, sjedilački način života, privatni problemi, ali i informacije i vijesti koje nam pristižu iz svih krajeva svijeta – sve to se odražava na naše psihofizičko zdravlje. Upravo zato važno je opustiti se i odmoriti tijelo, dušu i um. Više od 2500 godina stara tehnika tajlandske masaže odražava holistički pristup zdravlju, a vrhunski tretman čeka vas u srcu Zagreba

arun thai massage by leo zagreb

U ovim izazovnim vremenima, došli smo do kolektivne spoznaje kako zdravlje pojedinca, a time i čitave populacije zauzima prvo mjesto na ljestvici prioriteta. Sve više pozornosti posvećujemo svome tijelu, ali i bistrini, miru i spokoju uma jer nerijetko se narušeno psihičko zdravlje odražava u obliku fizičkih tegoba. Često dobre prakse preuzimamo s Dalekog istoka, čije civilizacije tisućama godina njeguju holistički pristup zdravlju. Jedna od takvih je i posebna vrsta masaže koja nam dolazi s egzotičnog Tajlanda, a odnedavno sve njene dobrobiti tajlandske masaže možete doživjeti u Arun Thai Massage by Leo, novootvorenom salonu tajlandske masaže u samom srcu Zagreba.

arun thai massage by leo zagreb

Arun Thai Massage by Leo - zašto by Leo? Odgovor je jednostavan. Vlasnik salona, Leonardo Rakuljić, u skladu s izrekom "svugdje je lijepo al' doma najljepše" odlučio se nakon 20 godina provedenih na Tajlandu vratiti u rodni Zagreb. Znatiželja, istraživanje i proučavanje, kao i osobno iskustvo pozitivnih učinaka tajlandske masaže bili su njegov poticaj da u Zagreb dovede najbolje, stručne maserke s dugogodišnjim iskustvom.

arun thai massage by leo zagreb

Smješten u strogom središtu Zagreba, Arun Thai Massage by Leo oaza je mira usred urbane vreve koju karakteriziraju kaos, užurbanost i velik protok ljudi. Uputite li se u ulicu Frane Petrića 7, na 60 minuta, koliko traje jedan tretman tajlandske masaže, iskusit ćete što vam donosi sklad tijela, uma i duše. Dočekat će vas vrhunske stručnjakinje upravo s Tajlanda, čije će vješte ruke, znanje i iskustvo imati gotovo iscjeliteljski učinak i na tijelo i um. 

arun thai massage by leo zagreb

Objedinivši vjerovanja i tehnike tradicionalne medicine i "folklora" Indije, Kine i jugoistočne Azije, u svojoj srži tajlandska masaža je manipulacija mekim tkivima tijela, a primjenjuje se rukama, prstima, laktovima, koljenima, podlakticama, stopalima ili raznim pomagalima. Istočnjački pristup usmjeren je na uklanjanje uzroka problema nasuprot liječenju simptoma pa se tako i tajlandska masaža temelji na kombinaciji pokreta, pritisaka i istezanja koje tijelo potiče na postupno otpuštanje duboko potisnute tjelesne napetosti, koja se često skriva u mišićima i zglobovima. Samim time, svim osjetilima, val olakšanja preplavljuje naše osjećaje, unosi red u misaoni proces i oslobađa tjeskobe.

arun thai massage by leo zagreb

Svaki tretman masažom u Arun Thai Massage by Leo salonu usmjeren je i krojen u skladu s individualnim potrebama, a cjelokupni doživljaj upotpunjuje i sam interijer salona, zbog kojeg ćete nakratko imati osjećaj da ste otputovali na daleki Tajland. Pomno osmišljeni detalji kao i prikazi Buddhe odražavaju filozofiju Dalekog istoka, koji je i sam prepoznao blagodati thai masaže. Prema legendi Jivak Kumar Bhacch bio je tvorac tajlandske masaže te Buddhin liječnik i prijatelj. 

arun thai massage by leo zagreb

Interijer je obogaćen pozlaćenom replikom Bodhi stabla, ispod kojeg je Budha doživio prosvijetljenje. Tijekom masaže osjećaju ugode pridonijet će opuštajuća glazba te svijeće i mirisni štapići koji će posebice pobuditi čulo mirisa. Spoj masaže i umirujuće ozračje stvaraju ugođaj u kojem će se vaše tijelo opustiti, a misli "pročistiti".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.