Kakav je prvi dan, takva je cijela godina, stoga potaknuti tim, tko zna koliko starim uvjerenjem, na Staru godinu nosimo glamuroznu garderobu i prekrasan make up! Ipak, da bi cijela slika bila dostojna takvog dana, složit ćete se da nam prije toga treba dobar odmor i posebna njega tijela!

zlatna žena

Evo prekasnog rituala kako da, u nekoliko koraka, vaše tijelo i koža zablistaju!

Četkanje: prije tuširanja, prirodnom i suhom četkom istrljajte tijelo (izbjegavajte pri tome osjetljive dijelove tijela, posebno grudi i bradavice). Pokreti neka budu kružni i krećite se od stopala (ili dlanova) prema srcu. Posebno istrljajte laktove, koljena, bedra, leđa... Na ovaj način potaknut ćete cirkulaciju, otplavljivanje toksina, pripremiti kožu za piling i dobro se razbuditi!

Piling: u jednu šalicu fino mljevenih zobnih pahuljica dodajte 1 žličicu smeđeg šećera i toliko vode da pahuljice postanu mekane. U sve to dodajte 8 kapi lavande prave i 8 kapi mandarine. Ova kombinacija pilinga opusiti će i nahraniti kožu, potaknuti dobro raspoloženje. Utrljajte nježno na tijelo i lice nakon tuširanja. Isperite.

Za lice - besmrtna imortela: nježno, mirišljavo, hranjivo – macerat smilja koji revitalizira, obnavlja i pomlađuje suhu i zrelu kožu, potiče cirkulaciju kože. Namažite na lice i odmorite se 10-15min uz ugodnu glazbu i čaj od đumbira koji će vas razbuditi, ali istovremeno osigurati od prehlada.

Ulje sjemenki grožđa za revitalizaciju tijela i uma: ulje sjemenki grožđa fine je teksture i bogato esencijalnim masnim kiselinama koje jačaju stanice tkiva i pomažu zadržavanju vlage u koži. Ulje se brzo upija, a kožu ostavlja satenski mekom, bez masnog traga. U 20ml ovog biljnog ulja možete dodati i ulja badema, te eterično ulje geranija, mandarine i jasmina. Ova fantastična kombinacija, osim njege, probuditi će komunikaciju, radost ali ima i afrodizijačke note...

Uživajte, dobro se zabavite i u Novu uđite prekrasne baš kakve i jeste!

Klara Benko, obiteljski aromateraput
Centar za masažu i promociju zdravlja Penso Positivo
MoFit fitness club
www.mofit.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.