Oduvijek sinonim odličnog odmora nadomak Zagreba, Terme Čatež bile su domaćin odličnog Ženskog vikenda/Women's days. Popularni program za urbane i zaposlene žene kojeg je osmislila novinarka i stilistica Alma Premerl Zoko, najčešće se realizira u okvirima Hrvatske, a iskorak kod susjeda Slovenaca događa se s posebnim razlogom. U priči u Čatežu bilo je zanimljivo vidjeti kako izgleda život 'preko rijeke Save' - u Posavju Slovenskom zelenom pojasu uz nekadašnju granicu s Hrvatskom.

zenski vikend posavje

Baza ovog veselog Ženskog vikenda bile su Terme Čatež s najvećim bazenskim kompleksom u Sloveniji (zanimljivost:kad se zbroje sve površine bazena u ovom termama, dobila bi se linija koja je viša od Triglava ), ali i novootvorenom Wellness rivijerom u kojoj svijet sauna stvara poseban doživljaj. Posebno ženama koje dobro znaju da je vikend savršen kad počne s wellness opuštanjem.

Petak je tako počeo antistress radionicom 'Inspirativni život' kojeg je vodila mindfulness trenerica Anita Herceg Visić želeći na poseban način pokazati okupljenim ženama kako uspostaviti balans i riješiti se nakupljenog stresa. Svi savjeti su pali na plodno tlo - stress je u potpunosti nestao, a Anita je svakoj od žena pokazala male tips and tricks kako tijelo držati u formi te regulirati količinu nakupljenog stresa i kad prođe opuštajući vikend. Uz vježbanje 'duha i tijela' kako je opisana njezina radionica odličan način rješavanja stresa pokazala se i spontana radionica oslikavanja staklenih čaša tehnikom brzog slikanja s bojama prilagođenim za staklom s Milicom Šundov Šupe (Milly Art).

zenski vikend posavje

Subota je počela radionicom kako optički povećati usne za koju je vizažistica Gina Marinović koristila novitete iz aktualne kolekcije brenda Jana Nails. Poznat po svojoj inovaciji kad je njega ruku u pitanju, ali i kreativnom manikurom, Jana Nails make up proizvodi su oduševili. Posebno je u fokusu bilo sjajilo Wild fuchsia - lip gloss & plumper koji na poseban način prirodnim putem povećava usne.

Istraživanje destinacije u kojoj su smještene Terme Čatež doveo je žene u Brežice - pitoreskni gradić s oko 7000 stanovnika. U Brežicama se Krka ulijeva u Savu, a današnji izgled ovaj prekrasan pitoreskni gradić poprimio je u 16.stoljeću. Najpopularnija znamenitost u Brežicama je Posavski muzej s divnom samostalnim postavom, ali i tematskim izložbama, koji priča priču o bogatoj povijesti ovog kraja. U dvorcu koji može poslužiti i kao mjesto za vjenčanje ili pozornica za koncerte, nalazi se Viteška dvorana s prekrasno oslikanim zidovima i svodom koja je ujedno i najveća dvorana s baroknim crtežima u Sloveniji.

zenski vikend posavje

zenski vikend posavje

Da bi posjet dvorcu završio na ženski način, restauratorica Nives Samejnšek pokazala je kako se izrađuje tradicionalni nakit. Nakon kratkog upoznavanja načina izrade i svladavanja tehnike sve okupljene žene vrlo brzo su čekićem i dijetlom napravile svoju unikatnu narukvicu. Okićene i zadovoljne doživljenim vrlo brzo su krenule gradskim ulicama do još jednog zaštitnog grada - Brežičkog Vodotornja. Sagrađen 1914., visok 46 metara ovaj vidikovac je ne tako davno obnovljen te pretvoren u prekrasan muzej s najljepšim vidikovcem na sve četiri strane svijeta. Zelenim stepenicama (inače sve što je zeleno unutar ovog muzeja staro je, a sve što je bijelo je dorađeno kako bi se postigla funkcionalnost) prolazite katove sa stalnim postavom koji priča priču o vodi i vodovodnom sustavu. Dok se penjete prema vrhu pronađite fontanu s vodom za piće, koja vas čeka i uz sam ulaz u Vodotoranj tik uz slastičarnicu s najfinijim ručno rađenim kolačima, kavom i posebnom limunadom.

zenski vikend posavje

Nakon obilaska grada prepunog doživljaja, lijepo se bilo vratiti u bazu, u ovom slučaju Terme Čatež u čijim se bazenima miješa voda iz čak 11 bušotina termalne vode. Na najromantičnijem mjestu u ovom kraju, ispred Dvorca Mokrice sve je bilo spremno na prvi sat igranja golfa. Voditelj škole Miran Marin uz pomoć iskusnog gospodina Ivana pokazao je kako zaigrati ovaj kraljevski sport svladavajući igralište smješteno na brežuljku na čijem se vrhu nalazi dvorac.

zenski vikend posavje

I kad se činilo da je od Posavja viđeno sve - ženska je ekipa, u dobroj energiji krenula malo dalje od Hrvatske granice, prema Krškom. Razlog je bio GEN energija multimedijalni, interaktivni centar energije na čijim je ulaznim vratima ekipu dočekao Garsia Kosinac. Ovaj zanimljivi fizičar omogućio je ženskoj ekipi interaktivno putovanje duboko u svijet energije i energetike pokazujući kako je živjeti i raditi uz popularnu 'nuklearku' Krško, kako će izgledati pametne kuće budućnosti ali i koju energiju proizvodi priroda. Da priroda djeluje na poseban način na ovu vinorodnu regiju Slovenije na kraju su se brojne žene uvjerile posjećujući zadnju lokaciju ovog veselog vikenda. Hlad od jakog proljetnog sunca omogućila je Klet Krško, sa stoljetnim starim podrumima u kojima je žene dočekala Tjaša Metelko. U čaše je tako poslužila slovensku 'peninu' ali i zvijezda ove regije, Cviček osvježavajuće vino s niskim alkoholom i male kalorijske vrijednosti. Upravo njime su žene zajedno nazdravile divnom provodu i novim Ženskim vikendima.

zenski vikend posavje

zenski vikend posavje

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.