Kad ljetne vrućine postanu nesnosne, zaklon potražite u toplicama, brdovitom kraju ili u podnožju rashlađene rijeke. Čisti zrak, ugodne dnevne i noćne temperature i izostanak gužve, samo su neke od prednosti ljetovanja u toplicama

termeolimia_ljetovanje_cijela

Samo sat vremena od Zagreba, u susjednoj Sloveniji smjestilo se selo Podčetrtek. Dio je to Kozjanskog kraja pokrajine „grofova i razbojnika“, prepunog vinograda i šuma, koji je 2010. godine uvršten na UNESCO-ovu listu biosfernih rezervata. Ovo brdovito područje smatra se jednim od ekološki najvrednijih i najčišćih dijelova u Sloveniji.

U neposrednoj blizini sela nalazi se poznato termalno lječilište Terme Olimia, poznatije kao raj za hedoniste i ljubitelje wellnessa. Termalne vode koje karakteriziraju ove terme otkrivene su i korištene još u 17. stoljeću. Kupanje i ispijanje izvorne termalne vode Terma Olimia ima blagotvorne učinke na zdravlje i vitalnost.

termeolimia_ljetovanje_cijela1

U najboljem wellness centru Slovenije, osim kupanja na vanjskim bazenima u Termalnom parku Aqualuna koji se pruža na 3000 m² vodenih površina, gosti se pozivaju na opuštanje na bazenima s brzom rijekom, gejzirima, whiroolom, masažama, saunama i u fitnesu wellness centra Orhidelia. Kako bi doživljaj u Termama Olimia bio potpun posebna briga posvećuje se gastronomiji. Hrana je izvor vitalnosti, ona je temelj svijesti o zdravom životu. Zdrava hrana je nezaobilazna stavka u brizi za psihičko i fizičko stanje pojedinca, smatraju u Termama Olimia.

termeolimia_ljetovanje_cijela2

Odmor u toplicama itekako ima svojih čari i pruža razne mogućnosti za fizičku aktivnost, od vožnje biciklom po brdskim stazama do opuštajuće šetnje u hladovini stoljetnih šuma. Ljubitelje biciklizma ovdje čekaju deseci kilometara biciklističkih staza, primjerenih i za rekreativce, ali i za nešto iskusnije bicikliste.

termeolimia_ljetovanje_cijela3

Upravo zato, svježi zrak Terma Olimia i aktivni odmor koji nude Terme u okviru popratnog sadržaja, mogu vrlo brzo postati idealna zamjena za izležavanje na plaži tijekom ljetnih vrućina. Shodno tome, Terme Olimia osmislile su i poseban ljetni program nazvan „Ljetovanje u dvije države“.

Do 13. rujna 2015. TermeOlimia i Terme Tuhelj osmislile su posebnu obiteljsku ponudu u sklopu koje gosti Terme Tuhelja postaju i gosti Terme Olimia. Naime, svatko tko provede 3 noći u Termama Tuhelj u Hrvatskoj za poklon dobiva još 2 noći u Termama Olimia u Sloveniji. Dvoje djece do 12 godina starosti ljeto u termama provode gratis.

termeolimia_ljetovanje_cijela4

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.