Proljeće je idealno doba za čićenje organizma i novi početak temeljen na većoj brizi o zdravlju i redovitoj tjelovježbi. Na dijeti ste, a ponuda restorana nikako se ne uklapa u vaš popis dozvoljenih namirnica? Želite balansirane obroke koji isključuju namirnice koje ne smijete konzumirati iz zdravstvenih razloga? Želite i potpuno individualni pristup u osmišljavanju programa tjelovježbe? Opustiti se na kraju na izvrsnoj masaži? I sve to na jednom mjestu?

healthyfit, arcotel allegra

Hotel ARCOTEL Allegra u Zagrebu nudi baš sve što čini dobar program detoksikacije - mjesto za vježbanje uz profesionalnog trenera te jelovnik obogaćen zdravim jelima – od zelenih smoothija i zdravih zalogajčića ili deserata, do ručkova i večera koji će se svakako uklopiti u vaš dnevni ritam. Pokrenuvši suradnju s poznatim pobornikom zdravog načina života Marijom Valentićem, od gradskog hotela koji oduvijek brine o održivosti, dodao je i brigu za zdravlje svojih gostiju.

„Detoksikacija se treba temeljiti prvenstveno na cjelovitoj i pravilnoj prehrani bogatoj sokovima od sirovog povrća i voća, obiljem zelenog lisnatog povrća, mnogo vode te stalnim pokretom. U svojem HealthyFIT centru treninge za rekreativce i postrehabilitacijsku kondiciju radim u malim grupama i individualno, a za sve one koji to žele ili im treba sastavim opći plan prehrane.", savjetuje i objašnjava Mario Valentić.

healthyfit, arcotel allegra

healthyfit, arcotel allegra

Pored individualnih i grupnih treninga koji će se održavati u prostoru HealthyFIT by Mario Valentić, a čime je fitness ponuda hotela otvorena svima, ne samo hotelskim gostima, suradnja s Marijom ide i u smjeru zajedničkog oblikovanja Healthy Fitness jelovnika. Njegovu bazu čine super namirnice te zdravi i detox smoothie napitci koje možete konzumirati u ugodnom ambijentu restorana Radicchio koji već 13 godina naglasak stavlja na regionalne i zdrave namirnice.

„Kuhinja hotela ARCOTEL Allegra oduvijek je bila bazirana na jelima mediteranskog podneblja koja su bila prožimana regionalnim specijalitetima od Slavonije do Dubrovnika, kao i specijalitetima tipičnima za Austriju. Posebno smo ponosni na činjenicu da u svojim jelima, a u sklopu ARCOTEL-ove akcije održivosti, koristimo namirnice isključivo regionalnih dobavljača, te time doprinosimo borbi za očuvanje okoliša. Osim regionalnih specijaliteta ove smo godine odlučili još veći naglasak staviti na zdravu prehranu koju će gosti moći konzumirati u sklopu posebnih Healthy Fitness jelovnika. Novi osebujni menu bazirat će se na svježem mesu isključivo hrvatskih dobavljača, svježoj jadranskoj ribi te jelima karakterističnim za vegansku kuhinju, a sve uz dodatak tzv. super namirnica. A kako zdrava hrana ne bi bila samo dio à la carte ponude, odlučili smo obogatiti i naš poznati ARCOTEL-ov doručak te ga osvježiti Healthy ponudom različitih ukusnih i nadasve hranjivih kaša.'', priča chef Ivan Simončić.

Cilj ove suradnje je konstantan razvitak hotelske ponude u smjeru zdravlja, što u konačnici predstavlja i daljnji doprinos temi održivosti koja je već neko vrijeme važna stavka u načinu na koji ARCOTEL posluje.

healthyfit, arcotel allegra

Zeleni detox smoothie by Mario Valentić:

Sastojci: 2 naranče, 2 jabuke, 1 banana, šaka mladog špinata, 2 kriške svježeg ananasa, 1 čajna žličica svježe naribanog đumbira, ½ iscjeđenog limuna ili limete, kurkume po želji i 1-1,5 dcl vode.

Priprema: svo voće i špinat oprati, očistiti i nasjeći na komade te ubaciti u blender zajedno s vodom. Možete ubaciti i koju kockicu leda.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.