"Kabulske lastavice" potresan je elegični roman o ljudima koji pokušavaju sačuvati ljudskost u sredini u kojoj je zadovoljstvo smrtni grijeh. Uživat ćete u ovom briljantnom romanu Yasmine Khadre!

kabulske lastaviceDvije čitateljice koje od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju na poklon veliki svjetski književni hit „Kabulske lastavice", su:

DAJANA MARIć, ZAGREB

MAJA ŽGANEC, MURSKO SREDIŠĆE

Od dolaska talibana na vlasti, život Mohsena i njegove prelijepe žene Zunaire postupno su uništeni. Mohsenov san da postane diplomat je zauvijek razoren, a Zunaira se na ulicama Kabula ne smije pojaviti bez čadora. Na drugoj strani priče, Atiq je uzničar koji radi u ženskom zatvoru čuvajući osuđenice na smrt; tama zatvora i bijeda njegova posla ugnijezdili su mu se u duši. Atiqova žena, Musarrat, boluje od neizlječive bolesti. Životi tih četvero ljudi tijekom priče će se nerazlučivo ispreplesti kroz smrt, zatočeništvo i nevjerojatnu samopožrtvovnost.

Iz kritika:

„Živopisna... nadahnjujuća knjiga biblijske snage", Daily Telegraph

„Kabul Yasmine Khadre je pakao na zemlji, mjesto gladi, čamotinje i zagušljivog straha.", J.M.Coetzee

„Klasična ljubavna priča koja se potkrada u samo srce terora.", New York Times

„Moćna ljudska priča.", Financial Times

„Napeta, elegantna, očaravajuća proza... duboka i potresna.", Guardian

O autoru: Yasmina Khadra, pravim imenom Mohammed Moulessehoul, rođen je u Alžiru 1955. Trideset šest godina proveo je kao profesionalni vojnik i časnik (od 1978. potporučnik) u alžirskoj vojsci. Godine 2001, nakon kraćeg boravka u Meksiku, s obitelji se nastanjuje u Aix-en-Provenceu u Francuskoj. Pseudonim Yasmina Khadra Moulessehoul je isprva uzeo kako bi izbjegao vojnu cenzuru (radi se o imenu i djevojačkom prezimenu njegove supruge). Živi kao profesionalni pisac. Njegova su djela prevedena na više od petnaest jezika.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.