Puslice - ili ih volite, ili ne volite. Ovo je blagdanska verzija puslica s čokoladom i sjeckanim lješnjacima. Isprobajte ih, jako su ukusne i učinit će vaš tanjur sa sitnim kolačićima još primamljivijim

recept jannette razum puslice

Sastojci:

Sastojci za puslice:
2 bjelanjka
140 g šećera
prstohvat soli
1 žličica Realemon limunovog soka

Ostalo:
150 g čokolade
2 žlice ulja
100 g lješnjaka

Priprema: Lješnjake tostirajte, ohladite pa sitno nasjeckajte i ostavite sa strane. Bjelanjcima dodajte malo soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu od bjelanjaka. Na kraju dodajte 1 žličicu Realemon limunovog soka. U smjesu za puslice ili kore od bjelanjaka uvijek je dobro dodati malo kiseline npr. limunovog soka ili octa koji će osigurati čvrstoću i stabilnost snijega.

Na lim za pečenje stavite masni papir, a smjesu od bjelanjaka premjestite u slastičarku vrećicu sa željenim nastavkom za ukrašavanje. Lagano istiskujte puslice ostavljajući mali razmak između svake kako se ne bi zalijepile jedna za drugu. Puslice sušite ih u pećnici, otprilike 50 minuta na temperaturi od 100 °C. Ugasite pećnicu, ostavite vrata otvorena i pustite ih da se ohlade. Ohlađene puslice umačite u otopljenu čokoladu u koju ste dodali ulje, a zatim svaku puslicu umočite u sjeckane lješnjake. 

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.