Puslice - ili ih volite, ili ne volite. Ovo je blagdanska verzija puslica s čokoladom i sjeckanim lješnjacima. Isprobajte ih, jako su ukusne i učinit će vaš tanjur sa sitnim kolačićima još primamljivijim
Sastojci:
Sastojci za puslice:
2 bjelanjka
140 g šećera
prstohvat soli
1 žličica Realemon limunovog soka
Ostalo:
150 g čokolade
2 žlice ulja
100 g lješnjaka
Priprema: Lješnjake tostirajte, ohladite pa sitno nasjeckajte i ostavite sa strane. Bjelanjcima dodajte malo soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu od bjelanjaka. Na kraju dodajte 1 žličicu Realemon limunovog soka. U smjesu za puslice ili kore od bjelanjaka uvijek je dobro dodati malo kiseline npr. limunovog soka ili octa koji će osigurati čvrstoću i stabilnost snijega.
Na lim za pečenje stavite masni papir, a smjesu od bjelanjaka premjestite u slastičarku vrećicu sa željenim nastavkom za ukrašavanje. Lagano istiskujte puslice ostavljajući mali razmak između svake kako se ne bi zalijepile jedna za drugu. Puslice sušite ih u pećnici, otprilike 50 minuta na temperaturi od 100 °C. Ugasite pećnicu, ostavite vrata otvorena i pustite ih da se ohlade. Ohlađene puslice umačite u otopljenu čokoladu u koju ste dodali ulje, a zatim svaku puslicu umočite u sjeckane lješnjake.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
sneki2
@07.12.2021. 09:04 1Prekrasne!
Uniqa
@07.12.2021. 09:18 1Nisam ljubitelj, ali stvarno lipo izgledaju
beba
@07.12.2021. 11:21 0Obožavam!!!
kawasakica
@07.12.2021. 14:15 0Uu, ovo zvuči savršeno!
Minimojka
@07.12.2021. 14:23 0savrsenooo
Superwoman
@07.12.2021. 14:45 0Fotka je prekrasna, a tek puslice!!!
golub
@07.12.2021. 15:31 0Kako fino izgledaju, recept je savrsen
Marija753
@07.12.2021. 17:22 0Volimooooo...
tejchy23
@18.01.2022. 15:11 0Meni je 100 stupnjeva izgleda bilo prejako, nakon 10 min su posmeđile