Imate snažnu želju za čokoladom, kruhom, pomfritom, čipsom ili nekom drugom hranom? Želite li saznati koje je moguće značenje jake žudnje za određenom hranom? Dr. Doreen Virtue, klinička terapeutkinja za poremećaje prehrane, u svojoj knjizi "Žudnja za hranom", tvrdi da za to postoji emocionalan razlog 

žudnja za hranom, doreen virtue

Svaka prehrambena žudnja odgovara specifičnoj emociji iz koje proizlazi, a najčešće se radi o neugodnim emocijama. Kad otkrijete njeno značenje, možete iscijeliti ciklus emocionalnog prejedanja, a u tome će vam pomoći ovaj revolucionarni priručnik.

U knjizi ćete otkriti što je emocionalno konzumiranje hrane te pomoću upitnika u knjizi, otkriti kojem tipu pripadate što je vrlo važno kako bi konačno zaustavili ciklus emocionalnog prejedanja. Autorica opaža pet vrsta emocionalnog jedenja (prejedanje, konzumiranje hrane zbog lošeg raspoloženja, zbog samopoštovanja, zbog stresa ili pak nekontrolirano konzumiranje hrane), a jedna ili više njih možda opisuju vas. Pomoću knjige ćete naučiti i kako tumačiti vaše žudnje za određenom hranom, što vam one govore i kako si pomoći u tim trenucima, bilo da najviše žudite za čokoladom, pikantnom hranom, kavom, kruhom, slanim grickalicama ili nečemu trećem.

Žudnja za hranom razmatra znanstveno dokazane utjecaje pojedinih namirnica na raspoloženje i energiju te pruža konkretne instrumente za uspostavljanje prijateljskog odnosa s hranom... i apetitom!

„Žudnja za hranom nije prehrambena sklonost, ona je  uporna i silna želja za konzumiranjem određene hrane. Žudnja nije ni želja za kriškom torte ili keksom samo zato jer ste slučajno ugledali ili nanjušili hranu. Žudnja za hranom ne potječe iz kontakta s hranom. Ta zamisao i okus hrane pojavljuju se u našem umu i potiču nas potražiti tu hranu te se prejedati. Prehrambene žudnje potiču vas jesti hranu koja odgovara vašem emocionalnom stanju. Ako ste potišteni žudjet ćete za hranom s antidepresivnim djelovanje. Ako ste nervozni, žudjet ćete za hranom koja umiruje.", ističe Dr. Doreen Virtue.

Prijevod : Aleksandra Barlović
Cijena: 145,00 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.