S obzirom da je celulit lokalna pojava, kocentracija eteričnih ulja može biti i do15%. Ovakve pripravke trebalo bi nanositi dva puta dnevno, naročito u početku da se čim prije pokrene proces izlučivanja

celulit

Zima nas obično zna malo "prevariti" jer se manje krećemo, jedemo težu hranu, a tu su i blagdani s raznim kolačima... I onda kao rezultat imamo nepoželjne naslage na bedrima i trbuhu u vidu najvećeg ženskog neprijatelja- celulita.

Celulit nastaje nakupljanjem masti, toksina, zadržavanjem viška vode u stanicama pa time otežava perifernu cirkulaciju. Kako bismo pokrenuli uklanjanje celulita potrebno je jesti što više voća i povrća, piti čajeve i napitke koji djeluju diuretski i biti što više fizički aktivni.

Osim što ćemo se dolaskom proljeća početi više kretati, potrebno je lokalno djelovati biljnim i eteričnim uljima.

Biljna ulja za tu primjenu moraju biti brzo upijajuća kako bi se eterična ulja koja se s njima kombiniraju što brže i lakše upila u kožu. U tu svrhu ćemo koristiti biljna ulja lješnjaka, makadamije ili koštica marelice. Također, u specijaliziranim trgovinama možete kupiti macerat bršljana koji jako efikasno otapa masne naslage, u koji također možete dodati eterična ulja.

Eterična ulja koja se stavljaju u takve pripravke djeluju tako da poboljšavaju cirkulaciju, djeluju diuretski i protuupalno. U te svrhe stavljaju se eterična ulja ružmarin kemotip cineol, čempres, đumbir, himalajski ili atlaski cedar, limun i limunski eukaliptus.

S obzirom da je celulit lokalna pojava, kocentracija eteričnih ulja može biti i do15%. Ovakve pripravke trebalo bi nanositi dva puta dnevno, naročito u početku da se čim prije pokrene proces izlučivanja. Celulit je vrlo tvrdokoran i potrebno je puno upornosti i strpljenja do pojave prvih rezultata, ali rezultati sigurno neće izostati ukoliko budete ustrajni.

Napomena: ovakve pripravke trudnice i dojilje nikako ne bi smjele primjenjivati.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.