Odricanje od slatkiša jedno je od najtežih prehrambenih žrtvovanja na koje pristajemo u ime vitke linije. A bez kolačića, pogotovo tijekom pomalo sumorne jeseni, nije baš lako. No sudeći po rajskim receptima iz nove kuharice Jadranke Boban Pejić, deserta se u ime zdravlja i kilograma uopće ne treba odricati

prirodno i slatko jadranka boban pejicVeć naviknuti na veliko "ne" koje nam naša savjest uporno pokušava nametnuti prilikom uživancije u "dekadentnim" slatkišima, slatku hranu uvijek držimo u neprijateljskoj zoni vitke linije i dobrog zdravlja.

No, ukoliko se rafinirani šećer zamjeni prirodnim zaslađivačima poput sladova od žitarica, deserti mogu biti itekako zdravi i ukusni.

Budući da se recepti za takve slastice ne nalaze baš tako lako, nakladnička kuća Planetopija objavila je kuharicu "Prirodno i slatko - deserti bez šećera" Jadranke Boban Pejić, ispunjenu upravo takvim uživancijama za nepce.

U njoj su sadržani recepti za jednostavne i ukusne deserte s potpuno prirodnim i cjelovitim sastojcima koji ne ugrožavaju zdravlje. U jedinstvenoj kuharici navedeni su recepti za slasne kreme, pudinge, kolače, kekse i torte gotove u tren oka, ali i za raskošne delicije za posebne prigode.

Nastala na temelju kuharice "Prirodni deserti" Jadranke Boban Pejić, objavljene prije punih 20 godina, ova raskošno opremljena knjiga nudi proširen teorijski uvod, nove i do sada neobjavljene recepte te prekrasne fotografije Maje Danice Pečanić.

Kulinarski savjeti kao i „male tajne" pomoći će vam da s lakoćom razveselite svoje najbliže. Puding od lješnjaka, čokoladna rolada s voćem, torta s limunom ili pak zdrave varijante pokladnica ili čupavaca, samo su neki od slasnih recepata s kojima ćete iznenaditi i najzahtjevnije goste.

Jadranka Boban Pejić ovom je knjigom na najljepši način okrunila više od dva desetljeća kreativnosti i inventivnosti u spravljanju zdravih slastica.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.