U svakoj ženi krije se snaga, senzualnost i prirodnost. Međutim, pitanje je - u kolikoj smo mjeri toga svjesne i u kolikoj mjeri dopuštamo same sebi da budemo snažne i senzualne? Spoj prirodno terapeutskih pokreta sa senzualnim vježbama označava fitness ovog stoljeća - AM metodu stvorenu baš za žene

Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić
Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić

Body Balance

AM metoda dugo se stvarala, ali bez napora, jednostavno su pokreti dolazili, prateći biomehaniku tijela i osjećaja koji dolazi iznutra. Kreatorice AM metode smo ja i moja prijateljica, stručnjakinja za ples na šipki, Ana Kuhanec. Svoje prijateljstvo spojile smo u ljubav prema tijelu i pokretu, nazvavši metodu - AM metoda. A u imenu pripada Ani i njezinoj senzualnosti, a M pripada meni i mom prirodno terapijskom pokretu.

Pitanje koje je bilo temeljna vodilja kod stvaranje ove metode jest - što je ženama stvarno potrebno u vježbanju? Kako im to pružiti i kako ih potaknuti da zakorače prema sebi, svojem tijelu i svojoj senzualnosti?

Načela AM metode

Prepuštanje - znanstvene spoznaje i dugogodišnji rad s klijentima doveo je do otkrivanja velike tajne treninga - „Nema rezultata od mukotrpnog vježbanja ma koliko on bio izvrstan, ukoliko se klijenta ne dovede do faze prepuštanja" - upravo je to i jedinstvenost ove metode. Svi  pokreti postavljeni su u okvire sigurnih kretnji usmjeravajući se da pokreti budu nježni za zglobove i kralježnicu, koštani sustav te vodeći računa o visokom i niskom tlaku.

martina mavrin jeličić i ana kuhanec
Martina Mavrin Jeličić i Ana Kuhanec na temelju dugogodišnjeg iskustva razvile su inovativnu AM metodu koja budi urođenu žensku senzualnost

Terapijski pristup - očituje se u vježbama koje osiguravaju otklanjanje bolova u leđima, jačanje mišićnih skupina koje su odgovorne za zaštitu zglobnog sustava, te poboljšavanju koncentracije i cirkulacije, s naglaskom na razvoj vitalnog kapaciteta putem specifičnih vježbi disanja.

Prirodni pokreti - dopuštaju da se vratimo u djetinjstvo te na opušten i spontan način ojačamo i razgibamo lokomotorni sustav.

Senzualnost - upravo ona AM metodu čini iznimno značajnom za svaku ženu. Dopušteno je tijelu žene da se izrazi, da osvijesti svoju senzualnost i odbaci krute i grube pokrete.

Snaga tijela - ona se očituje u snažnim vježbama koje oblikuju sve ženske segmente tijela, trbuh, bokove, guzu, ruke i noge. Međutim snažne vježbe izvode se u specifičnim okvirima kako bi na najučinkovitiji način pokrenuli sva mišićna vlakna svakog mišića.

Disanje - naglasak na disanju neizbježan je za ovu metodu sa svrhom da putem daha zaronimo još dublje u otkrivanje svoje nutrine.

martina mavrin jeličić, am metoda

Što AM metodu razlikuje od svih drugih?

U AM metodi nema rekvizita i sprava, naše tijelo je jedini rekvizit s kojim se bavimo cijeli sat te prečka koja nam je u službi asistenta i partnera tijekom treninga. Zašto? Jer se želi postići potpuna sloboda pokreta uz senzualno prirodne vježbe.

Može li se smršaviti uz AM metodu?

Da, jer su dva pravca u kojem se razvijala ova metoda, kondicijski i rehabilitacijski. Kondicijski je intenzivniji trening koji prati visoka frekvencija srca te dovodi do sagorijevanja masnoća tijekom treninga. Rehabilitacijski koji je usmjeren na niži intenzitet i glavna značajka mu je očuvanje lokomotornog sustava. Također, AM metodu čini i program za trudnice nižeg intenziteta.

AM metoda vodi svaku ženu do njezinog izvora, njezine nutrine, do mjesta gdje svaka žena spoznaje ono što jest - snažna, sigurna, senzualna i prirodna.

www.bodybalance.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.