Tisuće žena na ovom svijetu želi lijepe i seksi noge. Posljednjih 50 godina noge su postale važan faktor zavođenja. S druge strane, znanost upućuje na sve veći postotak žena koje imaju probleme s venama, lošom cirkulacijom, pojavom celulita, bolovima u koljenu, kuku, deformacijom svodova stopala itd. Pitamo se mogu li se istovremeno zadovoljiti kriteriji vretenastih nogu i korektivno preventivne strategije za područje nogu. Je li moguće u što kraćem roku vježbom obuhvatiti svih 50-ak mišića što ih čini naš donji dio tijela? Moguće je!

Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić
Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić

Body Balance

"Mali pametni koraci" omogućit će vam lijepe, oblikovane, vretenaste i ponajprije zdrave noge, te ćete vrlo brzo moći uskočiti u svoje omiljene hlače.

Ovaj mali MBS set „zamotanih" vježbi jednu će učiniti višestruko korisnom slijedite li njegove principe.

1. Uvijek započnite set vježbom „ plesač". Ovom vježbom ciljano izvlačimo mišiće koji su odgovorni kako tenzije u mišiću i njegovo skraćivanje ne bi ometali pokret nogu tijekom vježbanja.
2. U pokret uključite i gornji dio tijela! Time ćete povećati živčano-mišičinu kontrolu koja se odnosi na sinkronizaciju gornjeg i donjeg dijela tijela, te u što kraćem roku postići lijepo oblikovane noge.
3. Dignite se na noge, nemojte sjediti, ležati ni pokušati održati ravnotežu uz pomoć „partnera"ako želite izvoditi vježbe za noge! Povećat ćete živčano-refleksnu sinkronizaciju mišića nogu, a time i potrošnju kalorija zahvaljujući težini tijela i gravitacijskoj sili.
3. Vježbajte bosi! Provodimo puno vremena u obući koja ubrzava atrofiju lateralne strane mišića potkoljenica te vodi smanjenju funkcije skočnog zgloba, a samim time sprječava stvaranje izgleda vretenastih nogu.
4. Omotajte tijelo! Ravnomjerno izdužite i oblikujte cijelu dužinu nogu pomoću trake koju omotajte po cijeloj dužini.

Vježbajte svakodnevno 10-ak minuta i rezultati neće izostati.

Počnimo!

1. Vježba Plesač"

vježba plesač

vježba plesač

Udisajem istegnite nogu i zarotirajte tijelo u pretklonu (1a). izdisajem, nogu položite natrag i izdužite se bočno (1b).

2. Vježba „Zamotani" set

vježba zamotani set

vježba zamotani set

vježba zamotani set

vježba zamotani set

Udisajem se uvijek vratite u položaj „zmije" (2), a izdisajima izdužite nogu naprijed (2a), u stranu (2b) i natrag (2c) odupirući se traci duž cijele noge.

Cijeli set ponovite 8-12 puta u svaku stranu.

www.bodybalance.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.