I što smo tamo pronašli? Kod nekih, istina, krastavce i par listića salate. No kod drugih posve normalne obroke, a kod trećih čak i hamburgere i hrpu čokolade... Da vidimo što papaju kraljice modnih pista

zdjela s vocem

Koliki se samo stereotipi vrte oko anoreksije i bulimije u svijetu modelinga. Naravno, neke od manekenki koje gledamo na pistama čista su kost i koža, a isto tako nisu netočne ni priče da ih agenti/fotografi/dizajneri svojim komentarima (in)direktno tjeraju da na svoju ionako „labavu" kilažu, izgube još koji kilogram i tako službeno postanu perolaka kategorija. Ipak, većina takvih priča su zločeste i ponekad sasvim neistinite anegdote. Uzmite u obzir da su cure vrlo mlade, da imaju brz metabolizam, genetske predispozicije za visinu i vitkost i da su se naprosto zato našle u ovom poslu. Osim toga, kalorije se gube brzinom svjetlosti u dinamičnom bioritmu profesionalne manekenke - putovanja, castinzi, fittinzi, probe, snimanja... Pa cure ne sjede u uredu 9 sati dnevno.

catherine mcneilSalatice vs. fast food

Što to, dakle, jedu ti „slabašni" modeli koje gledamo na pistama, na stranicama modnih magazina... Da li je to samo list salate, sushi, jedna jabuka ili možda ništa? Odabrali smo menije nekih od najvećih imena: Agyness Deyn, Catherine McNeil te Doutzen Kroes. 

Catherine McNeil, barem prema mnogim fashion nagradama, trenutno je jedna od najtraženijih djevojaka: oduševila je Maria Testina, napravila hrpu naslovnica za Vogue, otvorila i zatvorila više od jednog show-a ovih zadnjih modnih tjedana, a posjeduje i „to nešto" dodatno u svojoj osobnosti, što joj osigurava nekoliko slijedećih lijepih sezona u srcu visokih sfera mode.

Catherine McNeil: zdravo i lagano

Prema riječima Catherine McNeil u New York Magazine-u, nepotrebno je mučiti se, brojiti kaloriju po kaloriju, jer sve ovisi, više ili manje, o aktivnosti metabolizma. Ona započinje dan laganim doručkom koji se sastoji od kriške tosta s light pekmezom i banane ili od žitarica sa suhim grožđicama. Ručak je njen glavni obrok, koji bi se, na početku tjedna, svidio svakom nutricionistu, a to je: riba, prokulica, pire krumpir i cheese-cake... Ali kako tjedan odmiče, obrok postaje sve siromašniji, da bi se na kraju sastojao od salate i povrća. 

doutzen kroesVečeru preskače barem dva puta, a ako večera, to je onda zdjelica rezanaca s piletinom. Catherine priznaje da ne voli kuhati, jer smatra da motanje oko peći uvijek vabi na još više kuhanja, a to znači da se onda i jede više od uobičajenog.

Apsolutno je pobornik zdravog hranjenja, a kad joj se dogodi da gricka čokoladni cookie, odmah se opravdava izjavljujući da je to iznimka...

Doutzen Kroes: malo i često 

Na sličan se način hrani i Doutzen Kroes, koja smatra da je tajna u dobrom balansiranju hranjivih tvari i čestim, malim obrocima. Doutzen, kada stigne, jede i po 7 puta dnevno. Tajna je, kaže, u raznolikoj prehrani, dobro balansiranim obrocima male količine, koji se uzimaju svakih dva do tri sata, kako bi metabolizam bio neprestano „zaposlen".

Izjava koju uvijek ponavlja kada je novinari ispituju o tajni vitke linije jest - za ljepotu je najvažnija kombinacija triju faktora: dobrog i kvalitetnog sna, redovitog vježbanja i uravnotežene prehrane. Ok, to i sami znamo. 

Agyness Deyn: slatko i nezdravo

Duuugonoga plavuša, tanka poput štapića, trenutno jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki, Agyness Deyn tvrdi da jede sve, bez ikakvih iznimaka. Na njenom se tanjuru često nalazi hrana koju većina žena, željna vitkosti, svakako mora izbjegavati: pizze, hamburgeri, chili, slanina, palačinke, gazirana pića, velike količine čokolade...

agyness deynAgyness kaže kako mrzi da je se ispituje o dijetama, jer joj je postalo neugodno govoriti o tome kako se nezdravo hrani. Također, tvrdi da joj ide na žive što novinari misle da izmišlja (jer nemoguće je biti tako mršava i jesti takav junk), pa uz njeno ime vezuju razno razne dijetalne menije koji s njom veze nemaju.

Agyness ponavlja kako naprosto nikada nije imala problema s linijom i kako uopće ne treba paziti što jede. Njeni su dani, dodaje, tako ispunjeni obvezama, "letenjima" s angažmana na angažman i s posla na posao da vjeruje kako se ne bi mogla udebljati čak ni kada bi željela.

U svakom slučaju, prava sretnica!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.