MBS traka je inovativan rekvizit koji vaše tijelo može izdužiti čak nekoliko centimetara već nakon prvog treninga. U čemu je tajna? U stalnom istezanju koje nas "vuče" prema gore, čineći našu posturu ravnijom i tijelo vizualno višim za nekoliko centimetara

Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić
Mr.sc. Martina Mavrin Jeličić

Body Balance

Kada razmišljamo o vježbanju uvijek nastojimo pronaći najzanimljivije programe koji će nas motivirati kako bi naše vježbanje postalo dosljedno i kontinuirano. Međutim, važno nam je također da su programi učinkoviti i na estetskome i zdravstvenome planu te svi težimo programima koji će nas izdužiti, rasteretiti i ukloniti težinu tijela koju nosimo nakon cijelog radnog dana.

Ovo su bile smjernice koje su nas vodile kad smo stvarali novi inovativni rekvizit MBS band – MBS traku. Riječ je o inovativnom rekvizitu koji može vaše tijelo izdužiti čak nekoliko centimetara već nakon prvog treninga. U čemu je tajna? U stalnom istezanju koje nas "vuče" prema gore, čineći našu posturu ravnijom i tijelo vizualno višim za nekoliko centimetara.

Proizvod je satkan od znanja i kreacije te u punom svom izdanju pruža odlične mogućnosti brzog dolaska u formu i oporavka tijela, jer svaki je sat drugačiji i zanimljiviji te prati progresiju treninga koristeći druge rekvizite i sprave (bicikl, baletnu prečku, loptu).

Anuliranje gravitacijske sile i motivacija

MBS traka je rekvizit koji se ne nalazi na podu već u zraku, ali pritom pruža potpunu slobodu pokreta zbog svoje dozirane elastičnosti. Danas na tržištu fitnesa postoje elastične trake te viseći rekviziti kao TRX, no njihov utjecaj je limitiran i sličan ostalim mnogobrojnim rekvizitima koji se koriste u vježbanju. MBS band će vas privući svojim avangardnim dizajnom. On će vam zasigurno omogućiti osobnu kreaciju pokreta. S njim ćete prvi put osjetiti svoje pokrete koji ne poznaju granice. Njegova jednostavnost je njegova moć koja vas oslobađa od svakodnevnog stresa!

mbs traka

mbs traka

mbs traka

Višestruko djelovanje

Svojom konstrukcijom (polazište iz zraka), svojstvima elastičnosti te vezom rekvizita i čovjeka omogućuje:

- maksimalno rasterećenje pritiska na područje kralježnice zbog smanjenje gravitacijske sile (ista ona koja nas gura prema dolje)
- prirodniji opseg pokreta u svim zglobovima i smanjuje unutarnji pritisak
- bolji osjećaj za rad svakog mišića - sami dozirate unutarnje opterećenje i povećavate razinu motoričke kontrole pokreta
- već nakon 1 treninga osjećate tonus mišića, te slobodu disanja radi otvorenosti prsnog koša
- maksimalnu amplitudu pokreta tijekom cijelog treninga. Rezultat su skladno učvršćeni i vretenasti mišići, te gubitak tenzija u tijelu

Kad završite trening s vašim novim partnerom MBS bandom korak će vam biti lagan, um bez stresa, kralježnica sigurna među toniziranim mišićima leđa, a grudni koš otvoren za svaki udisaj i izdisaj!

Rezultat i ugoda

Već nakon prvih 10 minuta osjećaj u tijelu se mijenja, držanje je pravilnije uz osjećaj izduženosti za par centimetara, a napetost tijela i uma je manja. Redovitim kontinuiranim vježbanjem 3x tjedno već nakon 10 treninga tonus mišića je jači, a ako uz to nadovežemo MBS edukaciju tijekom svakog treninga o prehrani, oporavku, mentalnoj čvrstoći rezultati su tu.

Intenzitet i trajanje

Intenzitet treninga ovisi o vrsti programa, odnosno ovisno je li riječ o fitness, rehabilitacijskom ili sportskom programu, a može trajati od 45 do 90 minuta. Za sada ga možete isprobati jedino u kineziološkom studiju „Body Balance".

Preuzmite kontrolu pokreta u svoje ruke i postanite trener vlastitog pokreta i "šef" sinhronizacije svojih mišića.

www.bodybalance.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.