Balneoterapija ili liječnje vodom općenito unapređuje zdravlje i kvalitetu života; njome se poboljšava opseg kretnji u zglobovima, jačaju mišići, održava ili poboljšava pokretljivost, ublažava bol i općenito patnje bolesnika

rimske terme, balneoterapija

Balneoterapija u užem smislu riječi jest liječenje vodom - i to primjenom mineralnih i termalnih voda. Obično su temperature više od 25 Celzijevih stupnjeva, sadržavaju više od 1 g/l otopljenih čvrstih tvari te imaju male količine tvari s jakim fiziološkim djelovanjem. Kulturu opuštanja i ublažavanja raznih bolesti termalnom vodom još su prije 2000 godina njegovali stari Rimljani i ona se održala sve do danas. Balneoterapija ili liječnje vodom općenito unapređuje zdravlje i kvalitetu života; njome se poboljšava opseg kretnji u zglobovima, jačaju mišići, održava ili poboljšava pokretljivost, ublažava bol i općenito patnje bolesnika.

rimske terme, balneoterapija

rimske terme, balneoterapija

Po balneoterapiji poznate su Rimske terme, pored Laškog u Sloveniji, oko sat i pol vožnje od Zagreba. Leže točno iznad izvora koji se nalazi 1000 m ispod površine iz kojeg dolazi termalna voda s temperaturom od čak 39° Celzija. Njezina iznimno ljekovita svojstva povoljno djeluju na brojne tegobe i dokazano pomažu u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti i bolesti želuca i crijeva. Poseban položaj u dolini Savinje i netaknuto prirodno zaleđe šume stvaraju blagotvoran učinak i na kronične bolesti dišnog sustava.

rimske terme, balneoterapija

Osim za opuštanje, bazeni služe i za rehabilitacijske programe odobrene od ministarstva zdravlja Slovenije pod vodstvom iskusnih fizioterapeuta. Osobito povoljno na vaš će organizam djelovati kupka boginje Valetude čiji biljni dodatak stimulira krv i limfni sustav, detoksificira tijelo i jača imunološki sustav, a opuštanje će najbolje nadopuniti i osvježavajući vitaminski sok. Uz individualnu terapiju tu su i terapija hoda i radna terapija te ambulanta u kojoj će vaš oporavak nadgledati vrhunski lječnici.

Svaki paket uključuje grupne vježbe u RE-HA bazenu pod vodstvom fizioterapeuta, konzultacije s liječnikom i neograničeno kupanje u bazenima s termalnom vodom. Uz to opustiti se možete i u udubnosti prostrane sobe opremljene saunom i whirlpoolom i pritom uživati uz autentično rimsko vino Malzum ili čaj vodenih nimfi.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.