Boravak u termama za mene je važan ritual psihofizičkog opuštanja. Moje tijelo, osobito mišići i kosti, odmah prepoznaju termalnu vodu jer su od plesa dosta potrošeni – ovim je riječima bivša primabalerina, nacionalna prvakinja hrvatskog baleta, prekrasna Almira Osmanović, objasnila zašto voli uživati u blagodatima termalne vode

rimsketerme_almira_cijela

Idealno mjesto za oporavak i opuštanje, Almira Osmanović, pronašla je u slovenskim Rimskim termama, posebno stoga što je termalna voda ondje jedna od najbogatijih i najljekovitijih u ovom dijelu Europe. Dokazano pomaže u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti, bolesti želuca i crijeva, a izvrstan položaj u prekrasnoj dolini Savinje s netaknutim šumama blagotvorno utječe i na kronična oboljenja dišnih organa. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.

Čim dođem u terme već drugi dan osjećam promjenu na bolje. Volim sve tretmane koje terme nude - masaže, pilinge, raznorazne vježbe – i kada imam vremena, a to je uglavnom oko Nove godine, onda umjesto na skijanje uvijek radije odem u terme uživati u blagodatima prirode koje one nude – rekla je Almira.

rimsketerme_almira_cijela1

Rimske terme nude poseban doživljaj odmora svojim gostima – bijeg u luksuznu oazu odmora i užitaka, mir, tišinu, blagodat najljekovitije vode u Sloveniji, vrhunsku gastronomiju, predivnu prirodu, fantastične sobe s vlastitom saunom i jacuzzijem… Zdrav život je u prvom planu, pa se svima nudi pregršt aktivnosti, poput vježbanja joge u čarobnom zelenilu podno Alpa na specijalnim energetskim točkama, nordijskog hodanja, bicikliranja, jutarnjeg vježbanja u bazenu sa stručnim fizioterapeutima, a također i cijela paleta posebno osmišljenih wellness tretmana.

rimsketerme_almira_cijela2

Već desetljeće u makrobiotici, Almira posebnu pozornost pridaje prehrani i načinu na koji se hrana priprema te se osjeća i izgleda, uistinu, fantastično. U kombinaciji s tjelovježbom i radom na postizanju unutarnjeg mira, pronašla je svoju formula za zdrav i sretan život.

Almira je uživala u vikend paketu Termalni odmor koji uključuje tri polupansiona, neograničeno korištenje bazena s termalnom vodom i fitnessa.

rimsketerme_almira_cijela3

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.