Lancôme je s oduševljenjem odlučio dati podršku fundaciji "Golden Hat Foundation" koju je osnovala Kate Winslet, ambasadorica za francuski kozmetički brand već posljednje 4 godina. Povodom humanitarne inicijative, Lancôme je u suradnji s glumicom napravio limitiranu make-up kolekciju čiji će se dio zarade donirati fundaciji "Golden Hat Foundation''

lancome, kate winslet

"Golden Hat Foundation" osnovana je s namjerom pomaganja djeci oboljeloj od autizma. Njihova misija je pomoći djeci ostvariti bolje komunikacijske vještine, olakšati edukaciju, pripremati ih za budući posao te omogućiti rekreacijske aktivnosti shodno njihovim potrebama. Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga koji se manifestira poremećajima na osjetilnim i neurološkim funkcijama. Danas je od autizma oboljelo preko 67 milijuna ljudi diljem svijeta.

Ideju za osnivanje fundacije "Golden Hat Foundation'' Kate Winslet dobila je nakon što je radila na islandskom dokumentarcu "A Mother's Courage: Talking Back to Autism", u kojem je pratila život djeteta oboljelog od autizma. Dirnuta dječakovim životom, i sama se željela više uključiti pa je započela raditi na knjizi koja je obuhvatila stotine autoportreta slavnih osoba iz umjetničkih i filmskih krugova. Svaka osoba na fotografiji nosi simbol fundacije - šešir. Knjiga bi trebala izaći uskoro s ciljem zarade novca i pomoći fundaciji. Ubrzo je Kate Winslet osnovala i vlastitu fundaciju, nazvanu po pjesmi "The Golden Hat'', koju je napisao Keli Thorsteinsson, dječak iz dokumentarca.

Lancôme se obvezao donirati najmanje 150.000€ od svog prodajnog profita fundaciji "Golden Hat Foundation''.

Sasvim posebna make-up kolekcija

"Golden Hat Foundation" make-up kolekcija reinterpretira mistični L'Absolu ruž za usne, Le Vernis lak za nokte te novi multi-kompaktni puder. Svi proizvodi su prepoznatljivi po logotipu fundacije i potpisu glumice Kate Winslet. Cijela kolekcija se može ekskluzivno za Hrvatsku pronaći u parfumeriji Sephora.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.