Blage lokne i valovita kosa, kakvu su nosile kultne dive zlatnog holivudskog doba, vraća se na velika vrata - ove sezone IN je ženstvena duga i poluduga kosa, blago uvijena i romantična. Nose je Scarlett Johansson, Diane Kruger, Natalie Portman, Kate Hudson... Dakako, trend je pomalo „pogurala" i retro estetika nekih hit-filmova, poput npr. Tarantinovih „Nemilosrdnih gadova", u kojem dame nose upravo takve frizure

holivudske lokne, diane kruger i melanie laurent u nemilosrdnim gadovima

Često čitamo o trendi frizurama, o tome što je „in", a što „out". Jedan dio povijesti još uvijek uspješno bljesne u modernim trendovima dajući im dašak gotovo uvijek romantične prošlosti. Upravo je takvo i zlatno doba Hollywooda iz 40-ih godina prošlog stoljeća i doba kovrča te valovite kose, kada je ženstvenost bila itekako na cijeni.

Kako postići retro lokne?

Kako bismo postigli holivudski glamurozni look potrebno je na mokru kosu nanijeti pjenu te je raščešljati. Pritom treba kosu uviti u uvijače ili izraditi valove. Za izradu kovrča potrebni su uvijači (metalni su uvijek bolji od čičak-uvijača, jer pomoću njih kovrča ostaje glatkija). Kosu treba precizno raščešljati, uviti na veće uvijače i sušiti pod klimazon uređajem (nekada se za tu namjenu upotrebljavala tzv. hauba). Nakon sušenja kosa se raščešlja velikom četkom i namjesti prstima.

Za izradu valova potrebno je na mokroj kosi češljem i prstima oblikovati valove i staviti kvačice. Kako bi se kosa osušila treba ju sušiti pod klimazon uređajem.

Kome takav look sjajno pristaje?

holivudske lokne, scarlett johansson i sarah jessica parker

Scarlett Johansson izvrsno nosi retro holivudski look. Zlatni pramenovi na medenoj podlozi i velike kovrče pristaju njezinoj osobnosti i izrazitoj ženstvenosti. 

Sarah Jessica Parker ima pramenove boje vanilije na tamnoj bež podlozi, a njena prirodno valovita kosa je dobila krupnije kovrče i tako se pokazala u svečanijem izdanju.

Keira Knightley je primjer kako frizuru s kovrčama nositi kada imate šiške. Možete ih staviti u stranu i stopiti s krupnim valovima. Na kosi boje čokolade sa zlatnim pramenovima koji izviru iz vrhova, valovita kosa izgleda jako ženstveno.

Natalie Portman ima blago, pravilno lice, kojem iznimno dobro pristaje valovita kosa, nježno podignuta. Valovi zlaćanih pramenova na toploj smeđoj podlozi, uokviruju lice i ističu oči.

holivudske lokne, keira knightley i natalie portman

Ako ste se zasitili kraće kose i sada puštate dugu, možda ćete, potaknuti ovom temom, isprobati kako vam stoje kovrče. Samo naprijed, promjene su dobrodošle.

Nikolina Perković
Frizerski sudio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.