Provjerite imena dobitnica jesenskog ciklusa vježbanja u zagrebačkom studiju Body Balance! Iako su stigli hladni dani, to ne znači da trebate zaboraviti na svoje tijelo

martina mavrin, vježbe za noge

Tri čitateljice koje vodimo na ciklus jesenskog vježbanja u zagrebački studio Body Balance, gdje će pod budnim okom vrhunskih stručnjaka vježbati tri mjeseca prema programu ciklusnog vježbanja u skladu godišnjim dobima, su:

ANA ZAJEC ŽUTIć, ZAGREB

JELENA PERKOVIć FRANJIć, ZAGREB

DAJANA MARIć, ZAGREB

Stručnjaci iz studija Body Balance će vas kontaktirati radi dogovora vezanih za termine treninga i početak vježbanja.

Vježbanje u skladu s godišnjim dobima je ciklusni način vježbanja prema godišnjem bioritmu usklađenom s prirodnim ciklusima. Osmislila ga je direktorica Body Balance studija, kineziologinja, znanstvenica i naša stalna kolumnistica Martina Mavrin Jeličić. Naime, smatra Martina, kako bismo uskladili tjelesno i duhovno, važno je stvoriti navike življenja kroz godišnji ciklus (jesen, zima, proljeće, ljeto). Time uspostavljamo dobar odnos sa svojim tijelom i učimo ga da će sve dobiti u određeno vrijeme te da neće biti "iznevjereno". Naše će nam se tijelo itekako odužiti svojim besprijekornim funkcioniranjem.

Jesen je idealna za vježbe laganijeg intenziteta - jesenski dani osjetno su kraći, svjetla je sve manje. Jesensko skupljanje energije uvodi nas u zimsko mirovanje energije. Sve to može utjecati na raspoloženje, koncentraciju i oduzeti nam tjelesnu energiju. Zato su za jesen najprikladnije vježbe laganijeg intenziteta, vježbe disanja i relaksacije koje djeluju protiv jesenske depresije i jačaju naš imunološki sustava.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.