Mladi francuski glumac Gaspard Ulliel do sada nije bio jedan od onih za kojim tinejdžerice vrište i koji glumi u razvikanim filmskim hitovima. Za njega ste možda čuli, a možda i niste. Usprkos neospornom talentu, vrata planetarne slave ne otvara mu cjelovečernji film, već reklama... Ali posebna reklama - nova i neodoljiva za Chanelov muški miris „Bleu de Chanel", koju potpisuje Martin Scorsese

gaspard ulliel, bleu de chanel

Da Martin Scorsese snima odlične dugometražne filmove, to ne treba posebno isticati, ali ovako dobar kratki film nije snimio vjerojatno još od 1987. kada je radio video-spot za single Michaela Jacksona, legendarni „Bad". Reklama za novi Chanelov muški miris „Bleu de Chanel" spaja ono najbolje od Chanelove i Scorsesejeve estetike - francusku profinjenost i šarm sa Scorsesejevim fantastičnim talentom da bez ijedne riječi stvori nevjerojatnu napetost i ispriča priču u svega nekoliko minuta. Rezultat je senzualan ljubavni triler, smješten u kozmopolitski New York, koji će vas prikovati za ekran.

Dvije žene i jedan muškarac

Priča prati ljubavni trokut u kojem sudjeluju - mladi francuski glumac Gaspard Ulliel, manekenka Ingrid Schram i danska pjevačica Amalie Bruun. Dinamični kadrovi, prožeti plavičastim nijansama, odvijaju se po ulicama i podzemnoj željeznici New Yorka, uz taktove pjesme „She Said Yes" Rolling Stonesa.

Lice novog Chanelovog muškog mirisa i zvijezda reklame je, dakle, mladi francuski glumac Gaspard Ulliel, koji uz Chanel, ima, skupa s Kate Moss, ugovor za još jedan legendaran francuski luksuzni brand - Longchamp.

Lice s ožiljkom

gaspard ulliel

Ulliel se rodio 1984. u Parizu i završio glumu na sveučilištu Saint-Denis. U francuskim je filmovima i TV-serijama počeo igrati već kao 13-godišnji dječak. Zbog izražajnog lica, s dubokim ožiljkom od psećeg ugriza na lijevom obrazu (navodno je kao 6-godišnje dijete pokušao zajahati psa koji ga je ugrizao), Ulliel je ubrzo počeo dobivati karakterne i složene uloge i postao jedno od najtraženijih mladih lica francuske kinematografije. Svjetski poznat postaje 2004. nakon velebnog filma „Zaruke su dugo trajale", kojeg je režirao Jean-Pierre Jeunet, prema istoimenom romanu Sebastiana Japrisota, a u kojem je igrao glavnu mušku ulogu uz Audrey Tautou. Ullielu su tada francuski mediji počeli laskati kako je idealna kombinacija Alaina Delona i Vincenta Cassela.

U Hollywoodu se Ulliel (relativno bezuspješno), pokušao probiti glavnom ulogom u četvrtom nastavku trilera o Hannibalu Lecteru, „Hannibal Rising", Petera Webbera. Ulliel je odlično odigrao mladog Lectera, ali je film bio prilično šupalj, svakako najlošiji od svih filmskih nastavaka o Hannibalu, pa je loše prošao i na box-officeu i kod kritike i kod publike.

Posljednjih nekoliko godina Ulliel većinom snima u Francuskoj. Ako se pitate je li trenutno zauzet - nije, slobodan je kao ptica, nakon što je prekinuo dugogodišnju vezu s francuskom glumicom Cécile Cassel.

Pogledajte neodoljivog Gasparda u novoj reklami za „Bleu de Chanel", s potpisom Martina Scorseseja:

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.