Kišno i hladno proljeće prizvalo ga je na velika vrata - baloner je idealan odjevni predmet upravo za vremenske (ne)prilike kakve su nas zadesile ove godine. Ionako imamo osjećaj da živimo po londonskim atmosferskim zakonima, a baloner nije slučajno nastao upravo za potrebe britanske vojske. Stoga, ako ga volite i nosite, evo dodatne street-style inspiracije kako ga kombinirati

burberry baloner

Blake Lively

Još od pedesetih godina 19. stoljeća kada je Thomas Burberry prvi puta osmislio, sada već bezvremenski, Burberry baloner, upravo je taj odjevni predmet postao temeljni element svake outerwear kolekcije. Usprkos tome što danas postoje i brojne redizajnirane varijante trench coata sa zakovicama ili neobičnim detaljima, dizajn Burberry balonera već više od sto godina, od svog debija na vojničkim časnicima u Velikoj Britaniji, ostaje vjeran klasičnim krojevima i kvalitetnom materijalu gabardenu u nekoliko osnovnih boja. Vjernost klasici potvrdila je status Burberry balonera kao modne ikone karakterističnog kroja i proslavljene podstave tartanskog uzorka.

burberry baloner

Blake Lively

Rafinirana jednostavnost i prepoznatljiva elegancija Burberry krojeva privlače poglede i zrače glamurom, što je trench coat s potpisom globalne britanske modne kuće učinilo omiljenim outerwear komadom brojnih slavnih lica. 

burberry baloner

Karlie Kloss

burberry baloner

Karlie Kloss

burberry baloner

Naomi Watts

burberry baloner

Tom Hardy

Karlie Kloss i Cate Blanchett svoj Burberry baloner rado nose u svakodnevnim kombinacijama, dok su ga Blake Lively, Naomi Watts i Tom Hardy prošetali po crvenom tepihu. Bisernobijeli model koji je Blake Lively nosila na dobrotvornu priredbu u Metropolitanu savršeno je istaknuo njezinu romantičnu lepršavu večernju haljinu, dok je Naomi Watts tu istu večer plijenila poglede u tonovima plave. Tom Hardy je na premijeri Oskarom nagrađenog filma The Revenant mamio ženske uzdahe kombinacijom decentne britanske elegancije i muževne grubosti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.