Ljepša, seksipilnija i snažnija no ikada, pjevačica s jednim od najboljih vokala u suvremenoj pop-glazbi, Christina Aguilera, vratila se na svjetsku scenu albumom „Bionic", u koji je vješto upakirala lagan i komercijalan, ali zarazno plesan i glamurozan futuristički elektro-pop

christina aguilera, bionic

U domaćim je CD-shopovima 16. lipnja u prodaju pušten dugoočekivani novi album Christine Aguilere, „Bionic" (izdavač Menart), koji je slavna pjevačica u travnju najavila singlom „Not Myself Tonight". Video za naslovnu pjesmu jasno je pokazao u kojem će smjeru ići estetika Christinina novog albuma - futuristički seksipil, poigravanje sado-mazo klišejima, trashy look i biseksualne aluzije - najavile su Christinu u provokativnom izdanju koje podsjeća na njen stari hit-single „Dirrty" (iako samo u smislu seksualnih konotacija, ali ne i estetike u kojoj je Christina jako napredovala).

Who the f..k is GaGa?!

Christina se sa scene lagano povukla kada je 2008. rodila sina Maxa Lirona i potpuno se posvetila njemu i suprugu Jordanu Bratmanu, no čitavo je vrijeme u miru radila na novim materijalima i novom albumu koji je snimljen u njenom kućnom studiju. S povratkom na svjetsku scenu, Christinu zbog futurističkog imidža i seksualnih provokacija mediji ne prestaju uspoređivati s Lady GaGom, što je vjerojatno jedna od najbesmislenijih mogućih usporedbi. Dvije slavne pjevačice nemaju ama baš nikakvih sličnosti, niti u vokalnom, niti u glazbenom smislu. Čini se da svaka platinasta plavuša koja pjeva, odjene gotik-korzet i okruži se s nekoliko mišićavih plesača, automatski podsjeća na Lady GaGu. Ne zaboravimo da je Christina Aguilera na sceni već skoro 20 godina (počela je nastupati kao 10-godišnja djevojčica), a Lady GaGa je tek zabljesnula i pitanje je - hoće li napredovati ili se brzo ugasiti.

christina aguilera

„Cijenim GaGu, ali ne vidim smisao u usporedbama s njom. Za svakoga od nas, koji stvaramo glazbu, svatko na svoj način, ima dovoljno mjesta na tuđim IPhoneima.", zaključila je Christina.

Svaka pjesma ima drugačiji okus

Na albumu „Bionic" s Christinom su surađivali vrsni glazbenici i producenti - Sia, Tricky Stewart, Polow Da Don, Le Tigre, Hill & Switch, Ladytron i mnogi drugi, a na dvije pjesme je suautor i sama Christina. Linda Perry zaslužna je za baladu „Lift Me Up".

„Bilo je super raditi na albumu s toliko talentiranih umjetnika i producenata kojima se divim... Imala sam priliku istražiti i stvoriti svjež i seksi osjećaj...Veselim se što će moji obožavatelji čuti novi zvuk. Mislim da je to nešto što nitko neće očekivati", izjavila je Aguilera, napominjući kako je album jedinstvena mješavina raznih žanrova i glazbenih stilova. U novim pjesmama je pokušala iskoristiti svoje glazbene mogućnosti kao nikada do sada.

christina aguilera„Kad budete preslušavali album shvatit ćete da svaka pjesma ima drukčiji 'okus' i drukčije osjećaje i teško ćete album definirati samo po jednoj pjesmi. Album je kao jedno putovanje, ima veselih trenutaka, ali i tužnih. Rekla bih da je sličan albumu „Stripped" jer me emotivno podsjeća na sva mjesta na kojima sam bila, emotivno i fizički.", poručuje Aguilera.

Aguilera je u svojoj impresivnoj karijeri prodala oko 30 milijuna albuma diljem svijeta, a ugledni Rolling Stone magazin ju je uvrstio u 100 najvećih pjevačica svih vremena. Osvojila je 5 nagrada Grammy, a najnoviji pothvat u njenoj karijeri je, uz novi album, i uloga u novom filmu „Burlesque".

Za mjesec dana pjevačica kreće na svjetsku turneju, prvu nakon 4 godine stanke, tijekom koje uopće nije uživo nastupala. „Moj pravi povratak je povratak na sam stage, jedva čekam turneju, njome se vraćam na tron.", zaključuje Christina.

Pogledajte odličan Christinin video-spot "Not Myself Tonight"!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.