Iako je čitava sinoćnja dodjela glazbenih nagrada Grammy u Los Angelesu prošla u sjeni smrti Whitney Houston, ipak – The Show Must Go On – i šou se doista nastavio. Trijumfirala je britanska vokalna senzacija Adele koja je osvojila sve Grammyje za koje je bila nominirana

adele, grammy 2012 

Nadmoćna pobjednica sinoćnje 54. dodjele glazbene nagrade Grammy je 23-godišnja britanska pjevačica, jedna od najvećih vokalnih senzacija današnjice, Adele. Od šest nominacija Adele je osvojila svih šest nagrada, uključujući i one u tri najvažnije kategorije - za album godine, za singl godine te za pjesmu godine.

Dodjela Grammyja je snažno bila u sjeni iznenadne smrti pop/soul dive Whitney Houston koja je iznenada umrla u subotu na Beverly Hillsu. Dodjelu Grammyja je reper LL Cool J otvorio kratkom molitvom za Whitney, a Jennifer Hudson joj je odala počast izvedbom jednog od njenih najvećih hitova, "I Will Always Love You" iz slavnog filma „Tjelohranitelj“.

Adele, kojoj je ovo bio prvi nastup uživo nakon operacije glasnica kojoj se podvrgla u studenom prošle godine, sinoćnjim osvajanjem šest Grammyja izjednačila se s Beyonce kao žena s najviše osvojenih nagrada u jednoj večeri. Adelin album "21" proglašen je albumom godine i najboljim vokalnim pop albumom, pjesma "Rolling In The Deep" osvojila je Grammyje u kategorijama singla godine, pjesma godine i najbolji kratki glazbeni spot, dok je za "Someone Like You" Adele osvojila Grammyja za najbolju pop izvedbu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.