Za sve vas koje volite heroje i ratnike, neodoljivi velški glumac stiže u kina u lipnju, u užasno privlačnom i nabrijanom izdanju - ulozi kultnog Johna Connora, u nastavku Terminatora. Bit će tu puno mišića, testosterona i napetih scena. Njam

christian baleMilijuni žena se slažu - Chiristian Bale posjeduje savršeno izbalansiranu dozu muskulature, šarma, talenta i stila. Prezgodni velški glumac, jedan od najbolje plaćenih glumaca današnjice, svojim „klesanim" tijelom, zagonetnim smiješkom i finim odijelima na crvenom tepihu, mami ženske uzdahe, a nabrijanim akcijskim ulogama ni muškarce ne ostavlja hladnima.

Početkom lipnja (4.6.), u hrvatska kina stiže planetarno popularan i dugoočekivani filmski blockbuster s Baleom u glavnoj ulozi - „Terminator Salvation". Ok, priznajemo, to možda nije neki tipični ženski film, ali je kao stvoren za sve vas koje volite snažne i samozatajne heroje i ratnike.

Sudeći prema fotografijama s filmskih setova, te filmskih trailera, Bale će je i ovoga puta biti u užasno privlačnom i nabrijanom izdanju - ulozi kultnog Johna Connora, pa će mišića, testosterona i napetih scena biti u izobilju.

Psiho za sva vremena

Bale je poznat po odličnim ulogama, mahom fizički i psihički vrlo napornima. Publika ga najčešće pamti po filmovima „Carstvo sunca", „Prestiž", „Američki psiho", „Equilibrium", „U 3:10 za Yumu", „Nestajanje", „Batman: Početak", „Teška vremena" te „Vitez tame". Za svoje se uloge priprema vrlo temeljito, uvježbava naglasak i gubi kilograme (posebno za „Nestajanje", za koje je izgubio 30-ak kila).

No osim nastupa u visokobudžetnim holivudskim produkcijama poput „Batmana", Bale je igrao i u velikom broju nezavisnih i art-house filmova. Jedan od najpoznatijih je „Zlatni baršun" iz 1998., u kojem je glumio gay novinara, uz bok Ewanu McGregoru i Jonathanu Rhysu Meyersu.

christian bale, americki psihoBaleova intenzivna karijera započinje kada mu je bilo samo 13 godina, u trenu kada ga Steven Spielberg bira za glavnu ulogu u „Carstvu sunca" - izvanredno je odigrao dječaka koji ostaje odvojen od roditelja i biva zarobljen u japanskom zarobljeničkom logoru tijekom Drugog svjetskog rata. And the rest is history...

Najvažnija godina njegove karijere, svakako je 1999. kada počinju pripreme za snimanje filma koji je Baleu definitivno donio ulogu karijere - ulogu serijskog ubojice Patricka Batemana u „Američkom psihu". Snimila ga je redateljica Mary Harron, prema adaptiranom scenariju utemeljenom na kontroverznom romanu Breta Eastona Ellisa.

Pomajka feministkinja i kontroverzni ispadi

Baleovo se ime u posljednje vrijeme u medijima spominjalo u negativnom kontekstu - najprije je procurila vijest da je priveden policiji jer je verbalno napao majku i sestru, a zatim i da je na setu „Terminatora" napao direktora fotografije Shanea Hurlbuta.

Čini se da je dio svojih testosteronskih uloga prenio i na realni život. Bale se više puta javno ispričao ekipi „Terminatora", pravdajući se stresom i napetošću.

Što se dogodilo s majkom i sestrom ne zna se točno, ali se zna da je Bale inače vatreni zagovornik prava žena, jer je njegova pomajka glasovita feministica Gloria Steinem, koja se 2003. udala za njegova oca. Kao i njegov pokojni otac, Bale je poznat kao gorljivi aktivist, pa osim feminističkih skupina, podržava skupine za zaštitu životinja kao što su Greepeace i World Wildlife Fund.

christian bale, sibi blazicNa razočaranje hordi obožavateljica, Bale se 2000. godine oženio Sibi Blazic, bivšim modelom, vizažisticom i osobnom pomoćnicom Winone Ryder, s kojom ima kći Emmeline.

Kultna uloga

Baleu nećemo zažmiriti na novostečeni imidž hirovitog agresivca, ali ga s nestrpljenjem očekujemo kao Johna Connora i donosimo vam dio uzbudljive priče: 2018. je godina. John Connor vođa je otpora koji ljudi pružaju Skynetu i njegovoj vojsci Terminatora.

No, pojava Marcusa Wrighta, stranca koji se sjeća jedino toga da je bio osuđen na smrt, stavlja na kocku budućnost u koju je John neupitno vjerovao. Kad započne Skynetov veliki napad, John i Marcus se nađu u središtu njegovih operacija i otkivaju strašnu tajnu mogućeg istrebljenja ljudske vrste...

Vidimo se u Movieplexu i ostalim hrvatskim kinima!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.