Stigla je sezona trešanja, tog divnog kasnoproljetnog voća, koje obiluje vitaminima i mineralima. Istina, za zdravlje ih je najbolje jesti sirove, ali za užitak ih je isto tako fino jesti u kolačima, kojima daju sočnost i svježinu. Isprobajte ovotjedni recept!

biskvit s trešnjama i kokosom

Sastojci za biskvit:

- 25 dkg margarina
- 20 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- malo soli
- 4 jaja
- 5 žlica mlijeka
- 20 dkg brašna
- 10 dkg gustina
- 2 male žlice praška za pecivo

Sastojci za filu:

- 15 dkg margarina
- 15 dkg šećera
- 2 žlice meda
- 20 dkg kokosovog brašna
- 6 žlica mlijeka
- 40 dkg trešanja bez koštica

Priprema: Napravljenu masu za biskvit izlijte u namašćeni pleh, poslažite trešnje te na to dodajte filu. Filu napravite tako da margarin, šećer i med zagrijete na vatri i u to dodate mlijeko i kokos. Sve skupa promiješajte te ravnomjerno rasporedite po biskvitu. Pecite oko pola sata na 200°C. Prije posluživanja posipajte kokosovim brašnom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.