Po prvi put u svojoj povijesti Avon Hrvatska izabrao lokalnu ambasadoricu - do sada su to bile internacionalne zvijezde poput npr. američke glumice Reese Witherspoon. Barbara će biti uključena u plemenite akcije za borbu protiv raka dojke i obiteljskog nasilja

barbara kolarU prostorima tvrtke Avon, 13. svibnja, potpisan je ugovor kojim je Barbara Kolar postala lokalna ambasadorica glasovite kozmetičke tvrtke. Avon Hrvatska time je po prvi put u svojoj povijesti izabrao lokalnu ambasadoricu - do sada su to bile internacionalne zvijezde poput npr. američke glumice Reese Witherspoon.

„Bit ću mala Reese za malu Hrvatsku", našalila se uvijek duhovita i dobro raspoložena Barbara, koja se pridružila dojmljivom popisu slavnih lica povezanih uz tvrtku Avon. Zadaća Avonove ambasadorice očituje se prvenstveno u podržavanju društveno odgovornih projekata tvrtke, odnosno borbe protiv raka dojke i obiteljskog nasilja.

„Posebno ću inzistirati na isticanju važnosti ženskoga zdravlja, te unedogled ponavljati koliko je ono bitno za zdravlje cijele nacije. Poticanje svjesnosti žena o nužnoj i pravovremenoj brizi za zdravlje je ono zbog čega sam najponosnija što sam postala Avonova ambasadorica", istaknula je Barbara Kolar.

Važnost prve mamografije

Naime, prvi projekt Barbare kao Avonove ambasadorice za Hrvatsku, bit će podrška drugom izdanju turneje „Moja prva mamografija", koja započinje 25. svibnja 2009. u Zadru. Drugo izdanje projekta mobilne mamografije obići će 10 gradova na području Dalmacije čime će više od 650 žena dobiti priliku za besplatni mamografski pregled u svom gradu ili u blizini.

Projekt „Moja prva mamografija" započeo je 2008. godine, kada je tijekom rujna i listopada pregledano više od 850 žena u 9 gradova kontinentalne Hrvatske. Projekt je realiziran u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, te organizacijom Europa Donna (Europskom koalicijom protiv raka).

Barbaru Kolar kao Avonovu ambasadoricu za Hrvatsku na konferenciji za medije predstavila je Adriana Giurissa, Avonova direktorica regije za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

barbara kolar, adriana giurissa„Avon se u svom radu često oslanja na podršku poznatih osoba, koje su izabrane s obzirom na predanost Avonovom cilju da živote žena učini ljepšim, a koje ujedno načela tvrtke prepoznaju kao svoja vlastita. Uistinu me veseli zaželjeti dobrodošlicu Barbari kao našoj ambasadorici i uvjerena sam kako će ona uvelike doprinijeti Avonovoj misiji osnaživanja žena", istaknula je Giurissa.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.