Ravensara je izrazito antivirusno eterično ulje koje možemo koristiti kod respiratornih infekcija uzrokovanih virusima te kod začepljenog nosa, gripe, herpesa, mononukleoze. Bitno podiže imunitet pa ju je preporučljivo koristiti preventivno. To je izrazito sigurno ulje koje se smije koristiti već od trećeg mjeseca djetetovog života

dijete ispod dekiceZima je vrijeme kada smo primorani više boraviti u zatvorenim prostorima i kada su mogućnosti od širenja raznih virusnih i bakterijskih infekcija velike. Tome smo izloženi svi, a najviše je to izraženo kod djece vrtićke dobi. Vrtići su nam nažalost pretrpani, grupe su velike, i uz sav trud tete ne stignu svaki puta vidjeti kada je jedno dijete drugom „posudilo" igračku koju je prije malo „grickalo" ili kada je netko malo „probao" kakva je prijateljeva duda. Moglo bi se tu nabrajati još raznih sličnih situacija pri kojima neminovno dolazi do širenja infekcija, ali svi vi koji imate ili ste imali djecu te dobi jako dobro znate kako to izgleda. I što napraviti? Kako pomoći svom djetetu?

Blagotvorna ravensara

Osim što trebamo podići imunitet djece iznutra tako da jedu što više voća, povrća i meda te piju dovoljno tekućine, korisno je uključiti i aromaterapiju. Čime i kako? Postoji jedno predivno eterično ulje koje se zove ravensara (Cinnamonum camphora kemotip cineol). Ravensara je izrazito antivirusno eterično ulje koje možemo koristiti kod respiratornih infekcija uzrokovanih virusima te kod začepljenog nosa, gripe, herpesa, mononukleoze.

Bitno podiže imunitet pa ju je preporučljivo koristiti preventivno. To je izrazito sigurno ulje koje se smije koristiti već od trećeg mjeseca djetetovog života. U toj dobi ga je ipak preporučljivo primjenjivati isključivo u aromalampicama ili difuzerima, a u kasnijoj dobi se mogu raditi pripravci u nekom biljnom ulju koji se onda utrljavaju djetetu na stopala ili na prsa, ali o takvoj primjeni treba se posavjetovati s educiranim aromaterapeutom. Ovisno o dobi djeteta mogu se uključiti i eterična ulja eukaliptus radiata, ružino drvo ili kajeput. Dijete bi trebalo svakodnevno provesti neko vrijeme vani na otvorenome bez obzira na niske temperature, redovito prati ručice, a prostor u kojem živite bi se trebao redovito prozračivati i nakon toga ispuniti mirisom eteričnih ulja.

Zašto su difuzeri bolji od aromalampica?

Već sam spomenula aroma lampice i difuzere. Koja je razlika? U lampicama eterična ulja se stavljaju u vodu, i onda se voda zagrijava uz pomoć svjećice i kako se voda zagrijava tako se griju i eterična ulja i hlape. Pri tom zagrijavanju dolazi do blagih, ali ipak kemijskih promjena eteričnih ulja. Difuzeri su aparati koji ne zagrijavaju ulja, i zato im kemijski sastav i kvaliteta ostaju nepromijenjeni. Na našem tržištu postoje takvi  aparati i koliko god u startu cjenovno bili skuplji, u konačnici se isplate jer je primjena eteričnih ulja putem difuzera daleko kvalitetnija.

Ako svakodnevno stavite 5-10 kapi ravensare u difuzer i pustite da ono ispuni prostoriju i dijete to udiše, veća je vjerojatnost da će vaše dijete biti puno otpornije od svojih vršnjaka. I ne zaboravite da eterična ulja koja koristite moraju biti isključivo kemijski i botanički definirana, jer upravo udisanjem  najbrže ulaze u organizam preko plućnih alveola i dalje se šire krvotokom.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.