Sinoć je u zagrebačkom kinu Europa predstavljen izložbeni projekt fotografkinje Mare Bratoš i glumca Nikše Kušelja pod nazivom "Ulica s imenom grada (Varšavska)". Izložbu, koju medijski pokriva Femina.hr, među prvima su došla pogledati mnoga poznata imena iz javnog i kulturnog života: Judita Franković, Mirela Forić Srna, Nenad Korkut, Ogi Antunac, Dubravka Vrgoč...

mara bratoš i nikša kušelj
        Mara Bratoš i Nikša Kušelj

Tijekom posljednje tri godine, fotografkinja i dugogodišnja urednica fotografije u magazinu Banka, Mara Bratoš, u suradnji s glumcem Nikšom Kušeljem dokumentirala je preobrazbe Varšavske ulice u Zagrebu - preobrazbe koja je digla iznimno mnogo medijske prašine i bila uzrokom niza društvenih reakcija.

mara bratoš
     Mara Bratoš 

mara bratoš i zora bjelousov
        Zora Bjelousov i Mara Bratoš 

Slijedom značajnih promjena koje su u tom periodu zadesile Varšavsku ulicu, fotografije Mare Bratoš teže prije svega dokumentirati zatečeno stanje gradskog pejzaža koji je u posljednje tri godine bio predmetom velikog interesa javnosti. Upravo su snažne intervencije u gradski prostor bile i glavnim okidačem za nastanak projekta, a nastali fotografski dnevnik svjedoči kako o očitom prekrajanju gradskog tkiva, tako i o nizu popratnih, naizgled sitnih promjena koje je ulica u međuvremenu doživjela. Pod sloganom 'Misli što gledaš', preuzetim od kina Europe, posjetitelju je svjesno ostavljen prostor za vlastitu interpretaciju viđenog. Projekt, započet u vrijeme začetka radova, i dalje traje te izložba predstavlja presjek dosad dokumentiranih preobrazbi. 

mara bratoš i judita franković
      Mara Bratoš i Judita Franković

mara bratoš i mirela forić srna
       Mara Bratoš i Mirela Forić Srna 

mara bratoš i nenad korkut
   
Mara Bratoš i Nenad Korkut

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.