U čišćenju sebe pomažu tzv. energetski lijekovi – to su stvari, predmeti i simboli koji pokreću našu svijest. Ti lijekovi mogu biti osobni predmeti – tipa marama, naušnice, nakit... ili prostorni predmeti koji prema feng shui pravilima imaju moć pročišćenja – predmeti u prostorijama u kojima se boravi

Dea Devidas
Dea Devidas

Buđenje Boginje

Proljeće, kao globalno vrijeme čišćenja, vrijeme je koje tradicionalna medicina i ezoterijska znanost Orijenta smatraju vremenom Jupitera: vremenom pokretanja novih stvari. Organ u tijelu kojem „pripada“ princip Jupitera, tj. princip pročišćenja jest jetra, organ koji je odgovoran za učinkovito rješavanje toksina u tijelu. Jetra je „šef“ našeg organizma, ključni šef u velikoj tvornici organizma. Simbolizira je drvo - energija rasta i razvoja.

Najučinkovitiji energetski lijekovi za pročišćenje svijesti i prostora su:

1. SVJETLOST TJ. VATRA - nju simboliziraju lučice i svjećice koje ritualno možemo postaviti u prostoriju u kojoj boravimo. U proljeće su posebno blagotvorne za svijest zelene svijeće čistih nijansi za afirmiranje stvari i crvene za rastvaranje.

2. KRISTALI - kristali pamte informacije. Prenose ih. Zamislite ih kao goleme diskove memorije koji osim što pohranjuju informacije, služe i kao sprave za njihovo prenošenje – za komunikaciju. Posavjetujte se sa stručnjakom o kristalu koji vam treba u određenom trenutku za fokusiranje emocija.

trešnjin cvijet

3. BILJKE – bilje unose energiju života u svaki prostor. Umjesto biljke može „osvježenju“ prostora poslužiti i fotografija biljke, ali bolje živa biljka koja izgleda kao drvo te sva hrana koja raste visoko tj. izgleda kao drvo (tipa poriluk ili vlasac....).

4. MIRISI – energizirajući proljetni mirisi za pročišćenje svijesti i prostora su: eukaliptus, cedar i većina drvenastih mirisa i nota. Dovoljno je nakapati nekoliko kapi na malo vate ili blazinicu i pustiti da pročisti prostor i misli.

5. ŽIVOTINJE – životinje koje simboliziraju pročišćenje i osobnu preobrazbu su sve tzv. životinje transformacije - pogotovo mačke, leptiri, orlovi i sove.

5. ZVUK – za pročišćenje su optimalne tibetanske zdjele i vjetrena zvonca, ali je fora (kažem iz osobnog iskustva) imati naušnice koje zvuče i zveckaju. Naime, u hektičnom suvremenom životu, teško da će itko od vas imati vremena odlaziti na redovito tretmane tibetanskim zdjelama . Zbog toga, jednostavno zazveckajte naušnicama ili nakitom i odagnajte lošu energiju od sebe.

Sve ove savjete konkretnije poslušajte u emisiji „8. Kat“ u kojoj je naša Dea Devidas bila gošća kod Danijele Trbović:

www.elementi.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.