Ruža vrlo snažno djeluje na um, tijelo i duh. Koristiti je možete kod bronhitisa, astme, ali i raznih psihičkih tegoba i trauma. Eterično ulje ruže će vas opustiti i vratiti vam potreban mir

Ruža simbolizira ljubav. Kad god na poklon dobijemo ružu osjećamo se posebno, voljeno i sretni smo. Kroz povijest, mnoge kulture divile su se ovom prekrasnom cvijetu i koristile ga u posebnim prilikama, na gozbama i svečanostima, prilikom zavođenja...

zena, ruze, relaks

Skupo i vrijedno eterično ulje

Ruže koje uzgajamo u vrtu nisu iste kao one čija ulja koristimo u aromaterapiji. Većina visokokvalitetnih eteričnih ulja ruže danas se uzgaja u Bugarskoj, Francuskoj, Italiji, Maroku, Turskoj i Kini. Ovo ulje je vrlo skupo jer nježne latice sadrže vrlo male količine ulja, a beru se rano ujutro i destiliraju na licu mjesta. Već prema cijeni možete vidjeti je li ulje pravo ili sintetsko. Ne treba posebno napominjati da na naše tijelo i um djeluju samo čista eterična ulja, aromaterapeutske kvalitete.

Protiv anksioznosti i stresa

Ruža vrlo snažno djeluje na um, tijelo i duh. Koristiti je možemo kod bronhitisa, astme, ali i raznih psihičkih tegoba i trauma. Kod takvih tegoba možete napraviti kupku s morskim solima (jedna šaka bit će dovoljna da potakne znojenje, otplavi toksine, opusti mišiće i smiri bolove). Nakon što se sol otopi, u vodu dodajte pola decilitra sojinog vrhnja u koje ste prethodno ukapali ukupno 15-20 kapi eteričnog ulja ruže, lavande i geranija. Na ovaj način ponovno ćete ostvariti ravnotežu, te emocionalnu stabilnost. (Kupka se ne preporučava osobama sa srčanim problemima ili visokim krvnim tlakom!) Trebate li brzo djelovati, na maramicu kapnite 1 kap ruže i udišete. Odlično smiruje kod anksioznosti, stresa i šoka. 

Ako ste umorni ili se osjećate malaksalo pripremite mješavinu za tijelo - tzv. Zovem se Crvena. Osmišljena je prema opuštajućoj masaži koju nudimo u našem centru, a lako je možete napravite u svom domu. U 50 ml baznog ulja (badema) dodajte 3 kapi eteričnog ulja ruže, 6 kapi mandarine, te 3 kapi ylang ylanga. Dobro namažite na kožu nakon tuširanja. Samopouzdanje, mir i opuštenost preplavit će vaše tijelo i um.  

U aroma-lampicu stavite ukupno 10-15 kapi eteričnog ulja ruže i lavande želite li se opustiti ili meditirati. 

U drugom nastavku dosjea o ružinom ulju pročitajte na koji način eterično ulje ruže djeluje na kožu i tijelo.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.