Uživat ćete u punom okusu tortilja bogato punjenih raznim vrstama dinstanog povrća, puretine i rastopljenog sira... Recept je vrlo jednostavan, a jelo zabavno za izradu, lijepo za oko i užitak za nepce

tortilje s puretinom i povrćem

Sastojci:

- 40 dag purećih prsa
- 2 crvena luka
- tricolor paprika
- 1 mrkva, malo celera
- 1 tikvica
- 1 rajčica
- pola konzerve graha ili kukuruza po želji
- 2-3 režnja češnjaka
- malo koncentrata rajčice
- crvena paprika
- sol, papar, vegeta, peršin, bosiljak, origano
- sir Podravec/Varaždinec po želji
- pakiranje tortilja

Priprema: Na maslacu ili ulju popržiti crveni luk narezan na trakice, dodati celer, mrkvicu i papriku nasjeckanu na trakice, prodinstati i ubaciti na trakice nasjeckanu puretinu. Kada je sve prodinstano, dodati pire od rajčice, crvenu papriku, začine i podliti s malo vode. Ubaciti nasjeckanu tikvicu i rajčicu te grah ili kukuruz. Pustiti da kuha, isprobati te kada je gotovo staviti na stranu. Staviti nadjev u tortilje. Zatvoriti ih da budu kompaktne, malo ih poškropiti vodom ili tekućinom u kojoj smo napravili umak te na vrh svake staviti tanke kriške sira. Zapeći u pećnici 10-15 min na 180°C.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.