Psiholog i trener Dragan Šurlan, u cijelom moru modernih savjeta, tretmana i poticaja za mršavljenje, sistematizira ono najvažnije i vodi vas, kratkim, ali vrlo motivirajućim tekstom, prema željenom cilju – vitkom i zdravom tijelu – koje ćete ovog ljeta s užitkom izložiti suncu i svim znatiželjnim pogledima

žena, fitness

1. Ne vjerujte fitness guruima, stručnjacima ili trenerima samo radi toga što su gurui, stručnjaci ili treneri. Pažljivo saslušajte njihovu priču, isprobajte i proučite njihove ideje te zapitajte svoje tijelo kako se ono osjeća. Vjerujte porukama svoga tijela. Ukoliko vježbate, zapitajte se popravlja li vam se kondicija, mišićna izdržljivost, fleksibilnost i funkcionalna snaga. Ako ne, zbog čega gubiti vrijeme i novac?

2. Vježbanje i zdrava prehrana ne moraju biti dosadni i mučni! Pružite svom tijelu nove zanimljive izazove i ne bojte se izaći iz svoje zone ugode. Napredak najčešće dolazi kada se odvažimo i hrabro skočimo u nove izazove. Iste, stare navike donose iste, stare rezultate.

3. Vježbajte radi boljeg osjećaja u tijelu, ne radi „gubljenja kila.“ Pružite tijelu sve što mu treba i ono će otpustiti nepotrebnu masnoću. Vitkost dolazi usput. Prije svega, ne zaboravite osvijestiti vašu dubinsku motivaciju, kako biste mogli ostati motivirani kroz krizna doba.

4. Ne zaboravite da su zdrava prehrana, vježbanje, umanjivanje stresa i usvajanje zdravih navika podjednako važni na putu do vitkosti i boljeg osjećaja u tijelu. Ništa ne može zamijeniti cjelovit pristup tijelu.

5. Prisjetite se više cijeniti, njegovati i voljeti svoje tijelo. Prihvaćanje svog tijela kakvo ono trenutno jeste znatno doprinosi uspostavljanju boljeg odnosa s tijelom.

Dragan Šurlan
Psiholog i trener
Fitness Bootcamp
www.ZagrebBootcamp.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.