Tai Chi je tradicionalna kineska vještina koja dovodi do dubinske relaksacije uma i tijela. Idealna je za ljeto i sunčane dane, jer ju je najveći užitak izvoditi u prirodi. Smirit će vas, uravnotežiti disanje, djelovati blagotvorno na kardiovaskularni sustav i elegantno izdužiti mišiće

zena, tai chi chuanTai Chi Chuan savršen je za smirivanje uma i tijela te posebno blagotvoran za one koji imaju povišen krvni tlak i probleme s kardiovaskularnim sustavom. Temelji se na blagim, fluidnim i prirodnim pokretima, koji su usklađeni s prirodnim disanjem. Iako vježbači Tai Chija izgledaju kao „usporeni snimci", vježbanje iziskuje vrhunsku koncentraciju i predanost. Prilikom vježbanja, koje je samo naoko lagano, aktiviraju se svi mišići, zglobovi i tetive, unutrašnji organi, putevi krvi i vitalne energije.

Ova nježna kineska vještina laganim i usporenim pokretima gornjeg i donjeg dijela tijela pokreće unutarnju energiju tijela - „chi". Nemali broj istraživanja pokazao je kako kombinacija blagih vježbi Tai Chija te dubokoga, koncentriranog, abdominalnog disanja, blagotvorno djeluje na relaksaciju duha i tijela.

Od vježbanja Tai Chija imat će koristi cijelo vaše tijelo jer ono pozitivno djeluje na kosti i zglobove te pokretljivost tetiva i mišića. Svakako, suprotno uvriježenu mišljenju, Tai Chi Chuan nije samo borilačka vještina. Pored toga ona skladno djeluje kao zdravstveno-terapeutska metoda te metoda meditacije. Blagodati koje sa sobom donosi odražavaju se na fizičkom, emocionalnom, energetskom i mentalnom planu.

Gdje Tai Chi možete vježbati ovog ljeta?

Projekt "'Tai Chi Chuan u parkovima grada Zagreba" organizira neprofitna udruga građana Do Centar, iz Zagreba. Projekt se održava cijelo ljeto, do 25. rujna, svake subote, od 10-11 sati, naizmjence na Bundeku i u Parku Stara Trešnjevka.

Odazvati se i besplatno vježbati Tai Chi Chuan mogu svi građani jer je kao energetsko-terapeutska vještina korisna svima, bez obzira na dob spol, fizičke predispozicije i prethodno iskustvo.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.