Zima nas često uspava i ulijeni. Tijelo se radije uvuče pod dekicu, nego što žudi za šetnjom na svježem zraku... Ako vas malo „pere" zimska depresija i bezvoljnost, tu su prekrasna, iskričava eterična ulja koja dižu raspoloženje i vraćaju smiješak na lice

zimska eterična ulja

Eterična ulja bijelog bora, jele i čempresa jačaju osjećaj pripadnosti, spajaju glavu s korijenom, uravnotežuju nas. Ove biljke energetski pomažu komunikaciju, jačaju zajedništvo, obitelj. Dovoljno je da u ovlaživač zraka dodate 10-15 kapi ovih eteričnih ulja.

Kliničić, začin koji zimi miriše iz mnogih kuhinja, potaknut će pravilno izražavanje emocija, omogućiti nam da oprostimo sebi i drugima, ali i da se oslobodimo od raznih vezanosti i ovisnosti.

Papar će dati hrabrost i snagu, pokrenuti s mjesta.

Komorač djeluje na otpuštanje starih veza, stvari i uvjerenja.

Kadulja će  pročistiti komunikaciju i pomoći u jasnom izražavanju svojih potreba i želja.

Cimet pomoći pri zacjeljivanju emotivnih rana, te u uspostavljanju emotivnih odnosa s drugima.

Osim začina citrusi, naročito limun i naranča, također se mnogo koriste u pripremi kolača i čajeva.

Naranča jača osjećaj vlastite vrijednosti i svijest da zaslužujemo ljubav, snaži povjerenje u sebe.

Limun unosi vedrinu i budi želju za životom, a grejp omogućava detoks misli i osvježava. Citrusi će svi potaknuti optimizam, razveseliti nas, pomoći da se lakše fokusiramo na budućnost. Iskoristite njihov miris kako biste postavili ciljeve za Novu godinu, osvijestili korake na tom putu, jasno vidjeli što želite, kako i s kime to postići. Čovjek bez smjera i ciljeva teško da će postići svoju zadaću ili ostvariti svoje želje.

Trebate li potaknuti povjerenje u život tamjan će dobro protresti vaš um, ali i želju za aktivnim i svjesnim življenjem, osloboditi vas straha od budućnosti.

Mnogi su načini pročišćavanja naših misli i emocija. Aromalampica najjednostavnija je. Uvijek se sjetite djelovanja ovih ulja, prepustite bićima svijetla sve ono što vas blokira, molite za pomoć na novom, sretnijem putu, i pratite svoje želje.

Napomena: količine naveden u ovom tekstu odnose se na odrasle osobe. Trudnice i dojilje ne bi trebale koristiti eterična ulja ili bi se trebale savjetovati s profesionalnim aromaterapeutom. Za malu djecu dovoljne su minimalne količine.

Klara Benko, obiteljski aromateraput
Centar za masažu i promociju zdravlja Penso Positivo
MoFit fitness club
www.mofit.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.