Izreka „manje je više" sigurno ne vrijedi za ovogodišnji crveni tepih Filmskog festivala u Cannesu. Holivudske zvijezde niti na dodjeli Oscara nismo vidjeli u ovakvim voluminoznim opravama. Metri i metri tila, perja i svile vukli su se pred fotoreporterima

eva longoria, haljina pucci, cannes 2010

Svi sastojci su tu - sunce, more, spektakularni holivudski blockbuster („Robin Hood" Ridleyja Scotta), prekrasne žene i glamurozne haljine. No ove godine čini se kao da je glamur nadmašio samoga sebe - voluminozne i raskošne kreacije apsolutno su dominirale crvenim tepihom i zasjenile ljepotu glumica. U svojoj „vjenčanici" ponosno se šepurila Eva Longoria, definitivna pobjednica što se tiče količine materijala. Njenu haljinu boje slonovače potpisuje Pucci.

cate blanchett, haljina alexander mcqueen, cannes 2010

Zvijezda filma „Ronbin Hood", Cate Blanchett, odjenula je haljinu svoga omiljenog dizajnera i dobrog prijatelja, pokojnog Alexandera McQueena. Riječ je navodno o haljini koju je, za njihova posljednjeg susreta, dizajner za Cate odabrao upravo za ovu priliku.

aishwarya rai, salma hayek, kate backinsale

Indijska zvijezda Aishwarya Rai zablistala je u prljavo-plavoj haljini Elie Saaba, a Salma Hayek odlučila se za prekrasnu, elegantnu, svilenu haljinu kuće Gucci, boje burgundca. Riječ je o prvoj haute couture kreaciji s potpisom Guccija. Po količini tila i svile, Kate Backinsale nije nimalo zaostala za kolegicom Longoriom u svojoj ledenoj opravi kuće Marchesa.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.