Svakako, za generaciju koja je odrasla uz MTV, generaciju koja je već daleko zašla u 30-e pa možda i zbog toga plače nad starim vremenima (kako to običavaju raditi „bake i djedovi"), ovogodišnje je izdanje MTV Video nagrada bilo pravo razočaranje. Pravi pokazatelj što se danas smatra glazbenim dometima. U Hrvatskoj su to cajke. U Americi Justin Bieber

Iz godine u godinu slavna američka glazbena postaja MTV postaje sve bezličnija „nakupina" reality programa, a sve manje sjajan glazbeni kanal kakav je nekoć bio. Iz dana u dan na MTV-u vrte se kojekakvi reality showovi, s tek tu i tamo malo glazbe u međuprostoru (s izuzetkom MTV Adria kanala, koji se doista trudi napuniti termine glazbenim spotovima). Ne čudi stoga činjenica da su i MTV Video nagrade, koje su tijekom prošla 3 desetljeća predstavljale ono najbolje u suvremenoj komercijalnoj glazbenoj produkciji, postale cirkuska fešta na kojoj šlag kupe likovi poput Justina Biebera.

beyonce, lady gaga
Glavna vijest večeri - trudnoća Beyoncé; Lady Gaga otpjevala je novu pjesmu „You and I" u liku svog alter ega Joa Calderonea

MTV Video Music Awards, održan noćas (29. kolovoza 2011.), prelio je čašu dobrog (glazbenog) ukusa iz toliko razloga da ih je teško sve i nabrojati. Cijela priča oko relevantnosti MTV nagrada počela je kada je prije nekoliko dana, slavni američki pjevač i frontmen grupe Maroon 5, Adam Levine, izjavio: „Kome treba MTV Video nagrada? Uza sve reality gluposti koje MTV vrti, više ga se ne može smatrati istinskim glazbenim kanalom. Ovo je samo jedan dan u godini kada se MTV pretvara kao da im je još uvijek stalo do glazbe".

Osim toga, kako gledati na činjenicu da je jednu od najvažnijih nagrada, onu za najbolji muški video, pokupio Justin Bieber za spot „U Smile"? Dok, su nekoć ovu nagradu odnosili vrhunski visokobudžetni video spektakli Michaela Jacksona ili Madonne (na kojima su radili slavni redatelji poput Martina Scorsesea, zatim tadašnje mlade redateljske nade poput Davida Finchera ili kultni fotografi poput Antona Corbijna, Herba Rittsa, Stevena Meisela ili Stevena Kleina), danas je jedino važno koliko će djevojčica vrištati na Bieberovu novu frizuru. Također, nevjerojatna je činjenica da je svjetska glazbena senzacija Adele, koja se više od 4 mjeseca zadržala na prvim mjestima Billboarda sa singlom „Rolling in the Deep", otišla kući, istina s 4 nagrade, ali pazite sada s koje 4 - MTV Video nagrada za najbolju montažu, režiju, scenografiju i kameru. Dakle, utješne tehničke kategorije.

katy perry
Katy Perry - stilirana kao nježna moderna gejša - dobila je tri nagrade, među ostalima i za ženski video godine - „Fireworks"

Da ne bismo govorili samo o glazbenom (ne)ukusu, činjenica je da se crveni tepih MTV nagrada ove godine pretvorio u još žešću karnevalsku ludoriju nego prošle. Svjesni smo toga da vrle gospođe i gospoda sa svjetskog showbizz vrha vole svijetu podastirati svoju „ingenioznu" modnu osobnost, ali ovoliko fashion-shita već dugo nismo vidjeli na jednom mjestu (osim možda na prošlotjednom otvorenju H&M-a u Splitu).

Svakako, za generaciju koja je odrasla uz MTV, generaciju koja je već daleko zašla u 30-e pa možda i zbog toga plače nad starim vremenima (kako to običavaju raditi „bake i djedovi"), ovogodišnje je izdanje MTV Video nagrada bilo pravo razočaranje. Možda dogodine bude bolje?

britney spears, niki minaj
Britney Spears nikada nije imala modu u malom prstu te iako je ovoga puta igrala na sigurnu crnu kombinaciju, učinak je loš; pjevačica Niki Minaj nam je potpuno nejasna pa ne znamo što da kažemo, osim - karneval u Riu i Veneciji je u drugom smjeru i u drugom terminu

Dio atmosfere MTV MUSIC AWARDSA pogledajte ovdje (Copyright Artisan News):


Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.