Odricanje od slatkiša jedno je od najtežih prehrambenih žrtvovanja na koje pristajemo u ime vitke linije. A bez kolačića, pogotovo tijekom pomalo sumorne jeseni, nije baš lako. No sudeći po rajskim receptima iz nove kuharice Jadranke Boban Pejić, deserta se u ime zdravlja i kilograma uopće ne treba odricati
Već naviknuti na veliko "ne" koje nam naša savjest uporno pokušava nametnuti prilikom uživancije u "dekadentnim" slatkišima, slatku hranu uvijek držimo u neprijateljskoj zoni vitke linije i dobrog zdravlja.
No, ukoliko se rafinirani šećer zamjeni prirodnim zaslađivačima poput sladova od žitarica, deserti mogu biti itekako zdravi i ukusni.
Budući da se recepti za takve slastice ne nalaze baš tako lako, nakladnička kuća Planetopija objavila je kuharicu "Prirodno i slatko - deserti bez šećera" Jadranke Boban Pejić, ispunjenu upravo takvim uživancijama za nepce.
U njoj su sadržani recepti za jednostavne i ukusne deserte s potpuno prirodnim i cjelovitim sastojcima koji ne ugrožavaju zdravlje. U jedinstvenoj kuharici navedeni su recepti za slasne kreme, pudinge, kolače, kekse i torte gotove u tren oka, ali i za raskošne delicije za posebne prigode.
Nastala na temelju kuharice "Prirodni deserti" Jadranke Boban Pejić, objavljene prije punih 20 godina, ova raskošno opremljena knjiga nudi proširen teorijski uvod, nove i do sada neobjavljene recepte te prekrasne fotografije Maje Danice Pečanić.
Kulinarski savjeti kao i „male tajne" pomoći će vam da s lakoćom razveselite svoje najbliže. Puding od lješnjaka, čokoladna rolada s voćem, torta s limunom ili pak zdrave varijante pokladnica ili čupavaca, samo su neki od slasnih recepata s kojima ćete iznenaditi i najzahtjevnije goste.
Jadranka Boban Pejić ovom je knjigom na najljepši način okrunila više od dva desetljeća kreativnosti i inventivnosti u spravljanju zdravih slastica.
Ricochette
@03.03.2011. 18:23 1jel to prava čokolada? ono, ne treba mi šećer, ali čokoladu molim lijepo!
Velvet Dreams
@24.02.2012. 15:33 0Izgleda mljac. :D