Na jednoj strani neodoljivi Gerard Butler, a na drugoj zamamna Katherine Heigl - borba spolova kreće u novu rundu. Barem na filmu. Tko će pobijediti, otkrit će vam nova romantična komedija "Gola istina", koju mnogi smatraju velikim jesenskim kino-hitom

gerard butlerRomantična komedija "Gola istina" na potpuno novi način prikazuje nepresušnu temu borbe između spolova. S oštrinom i duhovitom kritikom obrađuje stavove "suprotnih tabora" koji iako naizgled postojani i sigurni, ponekad stoje na klimavim nogama. Postoji li gospodin Savršeni i izgleda li onako kako očekujemo? Misle li muškarci isključivo samo na seks do kojeg će doći što lakšim i jednostavnijim putem?

Na ova pitanja odgovorit će Katherine Heigl, koju zbog sjajnih uloga u nepretencizonim komedijama zovu i "nova Julia Roberts", te seksi Gerard Butler čiji pogled zelenih očiju i muževan glas osvajaju sve veći broj obožavateljica.

Abby Richter (Heigl) ambiciozna je producentica televizijske emisije koja se ponosi činjenicom da je u stanju pronaći rješenje bilo kojeg problema; tj. bilo kojeg problema osim činjenice da je sama. Kada je ljubav u pitanju, iza sebe ima besprijekornu povijest promašaja.

Kada njenoj emisiji opadne gledanost, Abby je prisiljena udružiti se s novim posebnim izvjestiteljem Mikeom Chadwayem (Butler), koji je utjelovljenje svega što je uzrujava na muškarcima.

Njegov prilog "Gola istina" obećava otkriti tajnu što zapravo muškarci žele. No, njegov nevjerojatno živopisan, šovinistički, šokantni stil dovodi Abby na rub živaca, i što je najgore, postaje trenutačni hit kod gledatelja, osiguravši mu trajni položaj u njenoj emisiji.

Ovo je tek početak pametne i seksi komedije o golemom procjepu između načina na koji muška i ženska strana razmišlja i mašta. Što će se dogoditi između njih nećemo vam otkriti, ali ćemo vas zato upoznati s glavnim likovima u kojima ćete sigurno nekoga prepoznati.

Mačo zavodnik vs. ukočena karijeristica

Mike Chadway (Gerad Butler)

Katherine Heigl u dvoboju među spolovima suprodstavlja se Mike Chadway, u izvedbi sve popularnijeg Gerarda Butlera. Šarmantni glumac gledatelje osvojio ulogom očeličenog ratnika u akcijskom hitu 300; romantičnim izletom uz Hilary Swank u filmu P.S. Volim te, te pustolovinom u obiteljskom filmu Nim na otoku mašte. Nesuđeni pravnik i pjevač u rock bendu, Butler je vrlo brzo osvojio naklonost kritike, ali prvenstveno i ženskog dijela publike. Iako se spekuliralo da će upravo on biti novi James Bond, uloga najpoznatijeg tajnog agenta ipak mu je promakla, no mnogi su uvjereni da ćemo ga prije ili kasnije gledati s martinijem u jednoj i bondovskom ljepoticom u drugoj ruci.

Ovaj puta, škotska zvijezda preuzima ulogu u kakvoj ga nismo nikada mogli vidjeti - bezobraznog i neotesanog stručnjaka za veze, nabrušeno oštrog jezika.

"Dinamika između muškaraca i žena u ovoj priči je malo nevjerojatnija nego što smo navikli gledati u filmovima, no ono što ju zapravo čini zapanjujućom je koliko je istinita," kaže glumac. "Vrlo otvoreno prikazuje što se događa u odnosu između muškaraca i žena. To je ono što me privuklo. Priča likovima dopušta da govore stvari na koje gledatelji reagiraju sa 'Ne mogu vjerovati da je to upravo rekao,' nakon čega će obavezno uslijediti 'no, to je toliko istinito'."

gola istinaAbby Richter (Katherine Heigl)

Za ulogu Abby, autori filma tražili su glumicu koja posjeduje plamteći humor zvijezda klasičnih komedija, nešto poput Carole Lombard ili Lucille Ball 21. stoljeća, koja će moći izgovoriti urnebesne rečenice dok istovremeno zrači ranjivom senzualnošću. Upravo takva je Katherine Heigl.

Heigl, glumica nagrađena nagradom Emmy za ulogu u nevjerojatno uspješnoj seriji "Uvod u Anatomiju", nedavno se istakla u nekoliko komedija, od kojih je najznačajnija glavna uloga trudnice u komediji Zalomilo se Judda Apatowa.

Sama glumica se ne suzdržava kada opisuje Abby. "Ona je jedna prilično ukočena ženska," priznaje glumica. "Odlično je organizirana, drži pod kontrolom svaki aspekt svog života, i zbog toga je pomalo strašna. Na spojevima je prava noćna mora jer je naprosto prenaporna, zapovijeda i previše brblja."

Heigl je priznala kako je najviše uživala u verbalnom prepucavanju s Butlerom. "Zaista volim taj staro-holivudski stil prepucavanja koji se danas više ne pronalazi toliko često," kaže glumica. "Gerard i ja smo iznimno uživali u tom brzom, sukobljenom dijalogu."

Tko će pobijediti u beskompromisnoj borbi spolova i je li moguć kompromis između muško-ženskog svijeta, pogledajte u ovoj razigranoj komediji koja u hrvatska kina stiže 17. rujna.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.