Zac Efron poharao je svjetska kina, stekao horde obožavateljica i naklonost kritike. Ali mladi plavooki glumac nije samo sladak, već je i talentiran. Provjerite u kinima u filmskom hitu „Ponovno 17"

zac efronSvaka generacija mladih glumaca u svojoj postavi ima neodoljivog osvajatelja djevojačkih srdaca, koji svojim sramežljivim osmijehom i razoružavajućim pogledom obara s naslovnica šarenih časopisa i filmskog platna. U aktualnom holivudskom izlogu s ponudom upravo takvih talentiranih zavodnika, jedna od najupečatljivijih pozicija pripala je plavookom Zacu Efronu. 

Premda je do nedavno borba za najveći broj postera na zidovima tinejdžerskih soba bila gotovo izjednačena između njega i Chada Murreya, najnovija komedija „Ponovno 17", koja je počela igrati i u domaćim kinima, istakla je Efrona kao najpoželjnije ime na špici filmova za mlade... Ali i kao glumca koji bi u skorije vrijeme mogao zaigrati i zahtjevnije filmske uloge. Naime, u ovome je filmu po prvi puta utjelovio osobu gotovo dvostruko stariju od sebe s čijim se problemima u dosadašnjem životu nije imao prilike susresti. Propali brak i kćer u pubertetskoj dobi izazovi su koje je mladi glumac u tom filmu s uspjehom predočio publici. 

Novi Leonardo DiCaprio?!

Najveću popularnost donijela mu je ipak filmska franšiza 'High School Musical', koja je kroz tri lepršava filma prikazala gimnazijske dogodovštine ljubavnog para Troya (Efron) i štreberice Gabrielle (Vanesse Hudgens). Seksi slatkica Vanessa rasplesala je i Efronov ljubavni život u kojem se pojavljuje uz povremena izbivanja kako bi se maštanja predanih obožavateljica mogla što nesputanije razvijati.

Glumačke sklonosti 22-godišnjeg Zaca došle su do izražaja dok je još kao gimnazijalac u lokalnom kazalištu počeo ostvarivati prve glumačke uloge od kojih se ističu one u glazbom i plesom obojanim mjuziklima poput „Petra Pana" i „Male kuće strave".To mu je iskustvo pomoglo da prilično bezbolno zakorači u pjevačko-filmski svijet Hollywooda i, osim u gimnazijskoj trilogiji, zaigra u hvaljenom remakeu filma „Hairspray" s Johnom Travoltom u glavnoj ulozi.

No, kako ne bi bio isključivo obilježen kao žanrovski glumac, Efron se pojavio i u nekim epizodama popularnih TV-serija poput „Hitna služa" te „CSI: Miami'"pokazujući tako svoje različite glumačke 'hobije' koji bi uz podršku publike i producenata možda mogli biti sljedeća stepenica u njegovoj karijeri.

Iza ove mlade zvijezde već je mnogo naslovnica i intervjua, no mlađahni Zac još uvijek nije gostovao u emisiji voditeljice o kojoj je maštao dok je bio klinac. Riječ o seksipilnoj Tyri Banks koja samo čeka da njegov talent i šarm (s još kojom filmskom ulogom) sazriju i tako mu osiguraju već najavljivanu poziciju novog Leonarda DiCaprija.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.